Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Australiërs proberen peren met zonnepanelen te beschermen tegen hitte

Onderzoekers van Tatura SmartFarm in Victoria experimenteren met het gebruik van zonnepanelen om fruitbomen te beschermen tegen extreme hitte. De hitte kan immers de schil van peren doen verkleuren, waardoor ze moeilijker te verkopen zijn. Bij Tatura SmartFarm worden de zonnepanelen dan ook boven de perenboomgaard geïnstalleerd. De bescherming die ze bieden kan helpen om "zonnebrand" te voorkomen. Volgens Agriculture Victoria is de zonnebrand bij peren te wijten aan een oppervlaktetemperatuur van meer dan 47°C en een necrose (afsterven van cellen en weefsel ten gevolge van beschadiging) bij 50°C.

Het is te hopen dat dit zonneplan gaat werken en zal zorgen voor bescherming van de peren. Maar de zonnepanelen zorgen natuurlijk ook voor extra inkomsten door de opwekking van elektriciteit.

Ellinbank SmartFarm
Zonne-energie is ook een troef bij een andere onlangs officieel geopende SmartFarm faciliteit: Ellinbank SmartFarm in Gippsland. Dit bedrijf heeft de ambitie om 's werelds eerste CO2-neutrale melkveehouderij te worden. Een deel van de uitdaging om dit voor een melkveehouderij te bereiken zijn koeienvlaaien. Een enkele koe kan naar verluidt tot 200 kg methaan per jaar produceren, dat een Global Warming Potential (GWP) heeft dat vele malen groter is dan dat van kooldioxide.

Bron: solarquotes.com.au
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven