Nieuwe stazakken voorkomen verspilling van verse AGF

StePac merkt dat de interesse voor haar stazakken vanuit de retailsector toeneemt. De hersluitbare zakken worden vervaardigd door middel van de gepatenteerde Xgo mA/MH-technologie van het bedrijf. Deze werd specifiek ontwikkeld om de houdbaarheid van verse AGF te verlengen en verliezen in de keten en bij de consument thuis te voorkomen. De stazak verbetert de consumentervaring en helpt AGF-verpakkers aan hogere standaarden te voldoen doordat ze bijdragen aan het reduceren van voedselverspilling. 

Divine Flavors, een in San Diego gevestigde teler en distributeur van AGF en tevens onderdeel van Grupo Alta, maakt al gebruik van de nieuwe stazak van StePac. Sinds 2010 gebruikt het bedrijf de StePac Xtend-lijn bulkverpakkingen voor het verladen van pompoenen, komkommers en paprika's van teeltgebieden in Mexico naar de VS. Het bedrijf begon twee jaar geleden met het testen van de nieuwe Xgo-stazakken met het doel haar lijn hoogwaardige producten uit te breiden en zich als merk te onderscheiden door supermarkten deze doelmatige verpakking aan te bieden. 

Dankzij de Xgo-stazakken kon het bedrijf verse AGF direct bij de bron in een retailformat verpakken. Onder de indruk van de consistente prestaties implementeerde het technische team van Divine Flavors in 2020 een protocol voor de directe veld-tot-vorkverpakking van komkommers voor de Amerikaanse markt. Nu wekt zij hiermee de interesse van AGF-distributeurs over heel de wereld. 

"De Xgo-stazak is een verpakking die uitzonderlijk goed presteert. De  versheid van het product blijft bewaard en de houdbaarheid wordt verlengd," zegt Michael DuPuis, kwaliteitsmanager en PR-coördinator bij Divine Flavors. "De feedback van onze klanten is uitstekend. Ze zijn zeer tevreden over de aantrekkelijke uitstraling en het het feit dat de verpakking aan de duurzaamheidseisen voldoet waar consumenten naar op zoek zijn."

Het feit dat de Xgo-stazak de houdbaarheid van producten verlengt, is te danken aan de unieke kenmerken die in de verpakking zijn verwerkt, en die het zuurstofgehalte verlagen en het koolstofgehalte verhogen. Hierdoor worden optimale omstandigheden gecreëerd om de respiratie en rijping van de producten te remmen en wordt ook de groei van schimmels en micro-organismen tegengegaan, zodat de versheid en voedingswaarde van het product behouden blijven. De StePac-technologie voorkomt vocht- en gewichtsverlies tijdens bewaring, transport en thuisgebruik en heeft een ingebouwde condensatieregulatie, die zelfs onder de meest uitdagende supply chain-omstandigheden een goede zichtbaarheid van de verpakte producten garandeert.  

De baanbrekende stazakken van StePac zijn hersluitbaar en ook verkrijgbaar in een geheel recyclebare versie. Ze kunnen worden bedrukt voor individuele merken en zullen daardoor direct herkenbaar zijn in het winkelschap. Tot slot is de stazak voorzien van een praktisch handvat. 

 

Voor meer informatie: 
Ms. Hila Nagel
StePac
Tel: +972.4.612.3500
info@StePac.com
www.StePac.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven