Aldi haalt 'Grow with Aldi'-programma weer van stal

Spaanse rechtbank laat het onderzoek naar het bod van Russische magnaat op DIA vallen
Het Spaanse Hooggerechtshof heeft een onderzoek laten vallen naar beweringen dat de Russische magnaat Mikhail Fridman de aandelenprijs van DIA probeerde te drukken, terwijl hij bezig was de supermarktketen over te nemen, volgens twee gerechtelijke bronnen van Reuters. Na een langdurig overnametraject nam Fridmans fonds LetterOne in 2019 de controle over de verlieslijdenden retailer over. Deze overname redde de supermarktketen van de rand van de afgrond, nadat de marktwaarde van DIA in 2018 met 90% was gedaald omdat het niet tegen de toenemende concurrentie op kon.
Bron: reuters.com 

Kroatië: Konzum introduceert service met Uber
Konzum heeft zijn producten via Uber beschikbaar gesteld, waardoor het winkelend publiek in Zagreb en omgeving en in zes andere steden producten door Uber kan laten leveren. De online shoppers van Konzum kunnen de Partner Delivery service selecteren en vervolgens hun leveringslocatie kiezen. Bij het selecteren van Uber-shoppers moet men zich ervan bewust zijn dat de service iets anders is dan die van het eigen bezorgpersoneel, omdat de chauffeurs van Uber het orderverzamelen doen en geen zicht hebben op de realtime beschikbaarheid van de voorraad. Een minimale ordergrootte van € 26 is vereist voor het kiezen van levering door Uber, terwijl een leveringsbedrag van € 3,95 in rekening wordt gebracht, ongeacht de grootte van de order.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Spar breidt zijn retailvoetafdruk in Noordwest-Italië uit
Gruppo 3A, partner van Despar Italia voor het noordwesten van het land, sloot 2020 af met twee nieuwe toevoegingen aan zijn retailportefeuille: een Eurospar supermarkt in Castagnito (Cuneo) en een Despar Express in Trofarello. Deze energiezuinige Spar-winkels bieden winkelgemak en hoogwaardige lokale producten en zijn een welkome aanvulling op de lokale gemeenschap. Spar-winkels promoten lokaal ingekochte producten en typische delicatessen van de beste lokale leveranciers.
Bron: spar-international.com 

Ierland: Aldi haalt 'Grow with Aldi'-programma weer van stal
Aldi heeft aangekondigd dat het leveranciersprogramma 'Grow with Aldi' in 2021 terugkomt en dat het bedrijf Ierse leveranciers zal steunen, door ze de kans te geven om een kernleverancier te worden van alle 145 Aldi-winkels in Ierland. Tot nu toe zijn meer dan 500 Ierse leveranciers in de afgelopen drie jaar in het 'Grow with Aldi'-programma gestapt, met een investering van Aldi van € 3 mln.
Bron: echolive.ie 

Zwitserland: Farmy verdrievoudigde zijn omzet in 2020
Farmy, een online-retailer die alleen regionale en biologische producten afzet van meer dan 1.200 authentieke producenten in Zwitserland, heeft een groei van 170% gemeld, tot € 23,9 mln. Het bedrijf profiteerde van de sterke lokale "vraag naar veilige en contactloze eFood-oplossingen". Farmy benadrukte zijn inzet om "levering aan risicogroepen te garanderen, in het bijzonder met afzonderlijke leveringscapaciteiten". In 2020 voegde het meer dan 2.000 nieuwe producten van meer dan 200 nieuwe producenten toe. Na de toevoeging van de nieuwe producten zei Farmy dat 72% van het assortiment bestaat uit versproducten, terwijl 70% van het assortiment bestaat uit gecertificeerde biologische producten.
Bron: retailanalysis.igd.com

VK: Deliveroo stelt € 148 mln veilig terwijl het zich voorbereidt op beursnotering
Deliveroo heeft nog eens € 148 mln aan financiering van aandeelhouders met inbegrip van Amazon veiliggesteld, in een beweging die de waarde van het afhaalbedrijf op meer dan €5,7 mld waardeert nu het zich opmaakt voor een beursnotering. Will Shu, oprichter en uitvoerend directeur van Deliveroo, verklaarde dat het in Londen gevestigde bedrijf het nieuwe geld van bestaande investeerders zou gebruiken om het bedrijf te verbeteren voor "consumenten en restaurants", waarmee hij voor het eerst bevestigde dat het bedrijf werkt aan plannen voor een beursintroductie (IPO).
Bron: theguardian.com 

Amazon opent dit jaar twee nieuwe hubs in Italië
Amazon zal twee nieuwe logistieke centra in Italië dit jaar openen met een investering van meer dan € 230 mln. Met de twee nieuwe hubs, een distributiecentrum in de noordwestelijke stad Novara en een distributiecentrum in de buurt van de stad Modena, zal Amazon in de komende drie jaar 1.100 nieuwe banen creëren.
Bron: reuters.com 

VK: Ocado’s CEO bespreekt ‘online-uitdaging’ tijdens City Food Lecture 2021
Mel Smith, CEO van Ocado Retail, 's werelds grootste online-supermarkt, zal tijdens de City Food Lecture 2021 de uitdagingen bespreken waarmee traditionele retailers worden geconfronteerd bij het online bedienen van klanten. Op de avond van 10 februari wordt de virtuele lezing met de titel: 'De rol van nieuwe technologie in de toekomst van de Britse foodretail' gehouden voor een publiek van Britse en internationale leiders uit de voedings- en drankenindustrie.
Bron: foodanddrinktechnology.com

Italië: De voorlopige resultaten van Conad voor 2020
Conad kondigde zijn voorlopige resultaten van 2020 aan en verwacht zijn omzet met 10,2% te verhogen tot € 15,7 mld. Francesco Avanzini, algemeen directeur van Conad: "Ontwikkeling van Conad-merkproducten, duurzaamheid en digitalisering in de hele keten; dit zijn de strategische richtlijnen van Conad. Met de integratie van Auchan-verkooppunten willen we in alle kanalen beslissend worden." 
Bron: retailanalysis.igd.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven