Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

ook naar een aantal Europese landen

Kandahar exporteerde dit seizoen 35.000 ton granaatappelen

Ambtenaren zeggen dat dit seizoen 35.000 ton granaatappelen met een waarde van 6,6 miljoen euro dollar uit de zuidelijke provincie Kandahar in Afghanistan zijn geëxporteerd. In totaal werd er 200.000 ton van dit fruit geoogst in de provincie. De sluiting van de grenzen en de lockdowns die door het coronavirus in de eerste vier maanden van het lopende seizoen werden veroorzaakt, zorgden voor problemen op de granaatappelmarkt.

Abdul Baqi Bina, plaatsvervangend hoofd van de Kamer van Koophandel en Industrie van Kandahar, verklaarde dat het afgelopen jaar talrijke problemen met zich meebracht, waaronder plagen die het fruit ondanks de grote oogsten hebben aangetast.

In het begin van het jaar waren de wegen gedurende vier maanden gesloten wegens coronabesmettingen. "En toen het fruit rijpte escaleerde het geweld in Arghandab, Zhari, Panjwai en andere districten van Kandahar, waardoor enorme verliezen aan boomgaarden en eigendommen van handelaren werden veroorzaakt," zei Bina.

Ondanks de genoemde problemen wisten de telers van Kandahar dit jaar 200.000 ton granaatappels te oogsten. Bina zei dat 35.000 ton van het fruit met een waarde van 6,6 miljoen euro naar het buitenland werd uitgevoerd, voornamelijk naar Pakistan en India en minder naar de VAE en een aantal Europese landen.

Bron: pajhwok.com
Foto: Dreamstime.com

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven