Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Omzet Mission Produce daalt vierde kwartaal 11%

Mission Produce heeft haar financiële resultaten over het vierde kwartaal en het jaar eindigend op 31 oktober 2020 bekendgemaakt.

Hoofdpunten vierde kwartaal 2020:

  • Beursgang, Initial public offering (IPO) afgerond in oktober 2020, met 7,5 mln aandelen verkocht voor € 9,90, en een netto-opbrengst van €64,4 mln. 
  • Totale omzet van €170,6 mln, een daling van 11% ten opzichte van het jaar daarvoor.
  • Verkochte aantallen avocado's groeiden met 16%, de gemiddelde verkoopprijs daalde met 24% ten opzichte van het jaar daarvoor.
  • Brutowinst daalde met 7% naar €32,6 mln en de brutowinstmarge nam toe met 70 basispunten tot 19% van de omzet tegenover vorig jaar.
  • Netto-inkomsten van €15,5 mln, of €0,24 per verwaterd aandeel, tegenover €19,7 mln en €0,31 in dezelfde periode van het jaar daarvoor. 
  • Aangepaste netto-inkomsten bedroegen €18,1 mln, of €0,28 per verwaterd aandeel.
  • Aangepast EBITDA van €26,5 mln, tegenover €30,4 mln in dezelfde periode van het jaar daarvoor. 

Reactie CEO
Steve Barnard, de CEO van Mission Produce: "Ik ben zeer trots op het bedrijf dat we de afgelopen 37 jaar hebben opgebouwd en onze leidende positie binnen de wereldwijde sector. Onze beursgang in oktober was een nieuwe mijlpaal voor ons bedrijf en we zijn blij dat we in de positie verkeren om groeikansen te blijven benutten. We beschikken over een wereldwijd toonaangevende infrastructuur waarin we blijven investeren en die Mission in staat stelt om in te spelen op de consumptietrends die onze sector aanjagen, zowel in binnen- als buitenland. We kijken ernaar uit om deze categorie verder te ontwikkelen door middel van jaarronde distributie om tegemoet te komen aan de consumentenvraag naar dit populaire superfood."

Beursgang
“In oktober 2020 voltooiden we onze beursgang van gewone aandelen, waarin we 7,5 mln aandelen verkocht hebben. De aandelen werden vanaf 1 oktober verhandeld op de Nasdaq Global Select Market, met een openbare uitgifteprijs van €9,90 per aandeel. De netto-opbrengsten na aftrek van verzekeringskosten bedroegen €64,4 mln.

Fiscaal vierde kwartaal 2020 versterkt financieel jaaroverzicht
De totale omzet in het vierde kwartaal van 2020 bedroeg €170,6 mln, ten opzichte van €191,1 mln in het vierde kwartaal van 2019, wat neerkomt op een daling van 11%. Deze omzetdaling kan worden toegeschreven aan de lagere gemiddelde verkoopprijzen, die met 24% daalden, hetgeen deels werd gecompenseerd door de volumetoename van 16%. 

De brutowinst daalde met 7% ten opzichte van het jaar daarvoor, terwijl de brutowinstmarge met 70 basispunten verbeterde naar 19% van de omzet. Deze hogere brutowinstmarge kan worden toegeschreven aan de lagere productiekosten in Mexico. 

Klik hier voor het volledige financiële jaaroverzicht. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven