Oppervlakte: 16.500 m²

Picnic breidt uit met derde distributiecentrum in Rheinland

Online-supermarkt Picnic heeft plannen aangekondigd voor zijn derde distributiecentrum in Duitsland op het LogProject-terrein in Langenfeld. Met 16.500 m² magazijnruimte is het het grootste huurcontract van het afgelopen jaar in de regio Düsseldorf. Sinds het uitbreken van de coronapandemie is de vraag bij Picnic met 400% gestegen.

De afgelopen maanden heeft de online-supermarkt hard gewerkt om zijn logistiek aan te passen aan de toegenomen vraag om nog meer huishoudens te kunnen bevoorraden. In nauwe samenwerking met de stad Langenfeld worden op dit moment de laatste werkzaamheden en acceptatietests uitgevoerd in het distributiecentrum om deze medio maart op tijd te kunnen openen. Op langere termijn zullen er 300-400 nieuwe banen worden gecreëerd op de locatie.

Luchtfoto van het Picnic distributiecentrum in Langenfeld (foto: Picknick)

Innovatief bedrijfsconcept
"Ik wil het Picnic-team feliciteren met de beslissing om het aanbod in onze stad uit te breiden," zegt de burgemeester van de stad Langenfeld Frank Schneider. "Het bedrijf kenmerkt zich door een innovatief concept, dat een succesvolle aanvulling is op ons bestaande retailaanbod. Vooral in de huidige coronacrisis zijn deze contactloze leveringsoplossingen meer gevraagd dan ooit."

"Het distributiecentrum in Langenfeld is een belangrijke mijlpaal om aan veel meer huishoudens in deze regio te kunnen leveren," zegt Frederic Knaudt van het oprichtingsteam van Picnic in Duitsland. "Het nieuwe magazijn zal onze capaciteit vergroten, zowel voor klanten in onze bestaande leveringsgebieden als voor het openen van extra locaties. Om een snelle start mogelijk te maken, beginnen de eerste medewerkers van Langenfeld deze week al met hun opleiding."

Derde logistieke locatie
Bestellingen verpakt in het distributiecentrum worden dagelijks gedistribueerd naar Picnic-knooppunten, van waaruit ze door elektrische bestelwagens worden geleverd aan lokale Picnic-klanten. Tot nu toe zijn alle orders voor ongeveer 40 steden in Noordrijn-Westfalen verwerkt in het 15.000 m2 grote distributiecentrum in Herne en het 10.000 m2 grote distributiecentrum in Viersen.

Voor meer informatie:
www.picnic.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven