Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijzen voor Abate-peren in lijn met de verwachtingen

Verkoopseizoen van Italiaanse peren goed op koers

De voorraden zijn niet hoog, de vraag is stabiel en de prijzen zijn meer dan behoorlijk. Dit is het beeld dat naar voren komt door het interviewen van een aantal spelers in de Italiaanse perensector.

Albano Bergami, voorzitter van de nationale fruitafdeling van Confagricoltura, legt uit: "De situatie is al met al positief, hoewel we niet mogen vergeten dat de telers lagere opbrengsten hebben gehad dan het gemiddelde van de afgelopen 5 jaar. Sommige soorten hebben moeilijkere momenten gehad, zoals Santa Maria en William, maar niets verontrustends. Voor de Abate-peer verloopt de voorraadafbouw zonder problemen en de prijzen zullen niet veel afwijken van die van vorig jaar."

Archieffoto

Bergami wijst er ook op dat de opslag goed is en een paar vlekjes geen probleem hoeft te zijn. "Sommige grote supermarkten hebben begrepen dat een klein vlekje op de schil als gevolg van de voorjaarsvorst geen invloed heeft op de smaak, en ze kopen dit product ook. Dat is een voordeel voor de telers."

Een andere speler uit de markt zegt: "De prijzen zijn gemiddeld, zoals verwacht. Als de vraag zich met deze positieve trend voortzet, kan er ruimte zijn voor kleine stijgingen. Degenen die verstandig hebben geoogst, hebben nu een goed geconserveerd product in hun koelcellen. Maar het is ook belangrijk om op een verstandige manier te af te zetten: eerst de kavels die moeilijker kunnen worden bewaard, en dan de beste kavels. Voor de komende drie maanden," concludeert hij, "zijn we optimistisch, want er zijn goede vooruitzichten."

Publicatiedatum: