Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Prijzen voor Abate-peren in lijn met de verwachtingen

Verkoopseizoen van Italiaanse peren goed op koers

De voorraden zijn niet hoog, de vraag is stabiel en de prijzen zijn meer dan behoorlijk. Dit is het beeld dat naar voren komt door het interviewen van een aantal spelers in de Italiaanse perensector.

Albano Bergami, voorzitter van de nationale fruitafdeling van Confagricoltura, legt uit: "De situatie is al met al positief, hoewel we niet mogen vergeten dat de telers lagere opbrengsten hebben gehad dan het gemiddelde van de afgelopen 5 jaar. Sommige soorten hebben moeilijkere momenten gehad, zoals Santa Maria en William, maar niets verontrustends. Voor de Abate-peer verloopt de voorraadafbouw zonder problemen en de prijzen zullen niet veel afwijken van die van vorig jaar."

Archieffoto

Bergami wijst er ook op dat de opslag goed is en een paar vlekjes geen probleem hoeft te zijn. "Sommige grote supermarkten hebben begrepen dat een klein vlekje op de schil als gevolg van de voorjaarsvorst geen invloed heeft op de smaak, en ze kopen dit product ook. Dat is een voordeel voor de telers."

Een andere speler uit de markt zegt: "De prijzen zijn gemiddeld, zoals verwacht. Als de vraag zich met deze positieve trend voortzet, kan er ruimte zijn voor kleine stijgingen. Degenen die verstandig hebben geoogst, hebben nu een goed geconserveerd product in hun koelcellen. Maar het is ook belangrijk om op een verstandige manier te af te zetten: eerst de kavels die moeilijker kunnen worden bewaard, en dan de beste kavels. Voor de komende drie maanden," concludeert hij, "zijn we optimistisch, want er zijn goede vooruitzichten."


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven