Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kiwi blijft populair in Europa tijdens pandemie

De afzet van Italiaanse kiwi’s lijkt positief te verlopen. Een handelaar  geeft een overzicht van de marktsituatie. “Over het algemeen zou je kunnen zeggen dat de kiwi tijdens de pandemie erg wordt gewaardeerd door Europese consumenten. Dit heeft te maken met de houdbaarheid en het vitamine C-gehalte.”

De afzet van Italiaanse kiwi’s verloopt goed, ondanks de Griekse concurrentie. “De verwachting is dat de prijzen vanaf medio februari en met name vanaf medio maart zullen verbeteren, dankzij de promoties voor Pasen. Ook de biologische kiwi’s doen het erg goed en de vraag en prijzen stijgen op wereldwijd niveau, vooral in Noord-Amerika.”

Ook de afzet van de gele kiwi’s verloopt goed en de consumptie stijgt. “Gele kiwi’s worden wereldwijd veel gevraagd en vooral het Jintao-ras doet het goed, omdat dit wordt beschouwd als een superieur ras als het gaat om de inheemse Italiaanse teelt.”

De rode kiwi, dat een niche is, is al zo’n drie weken niet meer verkrijgbaar, omdat de hoeveelheden beperkt waren. De prijzen waren echter zeer goed.

Perenseizoen herstelt zich
Het Italiaanse perenseizoen heeft zich, na een periode van dalende consumptie, hersteld. “De voorraden van de groene Williams-peren zijn wat hoger dan de voorgaande jaren, maar we zien dat consumptie nu toeneemt, vooral in Frankrijk. De voorraden zullen rond 20-25 februari op zijn. De Abate-peren kennen een normale afzet en de beschikbare voorraden zouden eind april op de markt gebracht moeten zijn. Na een langzame start komt de afzet van de Kaiser-peer op gang, zowel nationaal als internationaal. Voor de Decana-peer was de afzet vrij traag en de hoeveelheden zijn beperkt. We verwachten de afzet medio april af te ronden.”

Publicatiedatum: