Vietnamese telers worden door RCEP geholpen bij de uitbreiding naar de wereldmarkten

Deskundigen hebben de hoop uitgesproken dat de onlangs ondertekende overeenkomst inzake een regionaal alomvattend economisch partnerschap (RCEP) mogelijkheden zal creëren voor de Vietnamese tuinbouwproducten om hun bereik in de regio en in de wereld te vergroten.

Volgens Le Duy Minh, voorzitter van de vereniging van Vietnamese tuinbouwbedrijven, is de Vietnamese tuinbouwsector al intensief en op grote schaal in de wereld vertegenwoordigd. Toch wordt de sector nog steeds geconfronteerd met aanzienlijke moeilijkheden en uitdagingen, waaronder de gevolgen van de Covid-19-pandemie, de klimaatverandering, handelsgeschillen tussen grote economieën en een toename van de technische belemmeringen in veel landen.

Vietnam heeft in 2020 een aantal belangrijke economische overeenkomsten gesloten, die een nieuw tijdperk van economische integratie inluiden met mogelijkheden om de exportmarkten uit te breiden en meer binnen- en buitenlandse investeringen aan te trekken.

Het RCEP, waarin tien ASEAN-landen en vijf partners (Korea, China, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland) zijn verenigd, is onder meer de grootste vrijhandelsovereenkomst ter wereld, aangezien deze betrekking heeft op een markt van ongeveer 2,2 miljard consumenten en goed is voor ongeveer 30% van het mondiale bbp.

Zoals gemeld op en.vietnamplus.vn, zei Minh dat de toezeggingen in het RCEP om goederen, diensten en investeringsmarkten open te stellen, douaneprocedures te vereenvoudigen, handelsfaciliterende oorsprongsregels op te zetten en handelsbelemmeringen tot een minimum te beperken, naar verwachting de ontwikkeling van regionale en wereldwijde waardeketens zullen stimuleren en aangesloten economieën, waaronder Vietnam, zullen bevorderen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven