Downs CropVision:

Eenvoudig en efficiënt optisch sorteren van veldgewas aardappelen

Op 12 januari werd de nieuwe Downs CropVision van fabrikant Dubrulle Downs geïntroduceerd. Het bedrijf noemt de machine "een nieuwe generatie optische sorteermachine voor veldgewas aardappelen". Dubrulle Downs is een Franse fabrikant van verwerkings- en opslagoplossingen voor aardappelen.

De Downs CropVision is uitgerust met de nieuwste technologische innovaties die het mogelijk maken om veldgewas aardappelen met hoge snelheid (tot 100 ton/uur) en hoge kwaliteit mechanisch te sorteren voordat ze worden opgeslagen. De machine is het resultaat van vier jaar intensieve ontwikkeling, aldus Dubrulle Downs.

Alle foto's: Downs

Kunstmatige intelligentie
De Downs CropVision is voorzien van high-end industriële camera's die samenwerken met AI-algoritmen. Dit zou een unieke en gepatenteerde combinatie zijn. Het stelt de machine in staat om het totale productoppervlak (360°) te scannen en te analyseren om te classificeren op basis van kwaliteitsparameters, zoals de aanwezigheid van vuilkluiten, stenen en ander afvalmateriaal. Criteria voor de classificatie omvatten verder knolspecifieke kenmerken, waaronder aardappelen van goede kwaliteit, groene aardappelen, gesneden aardappelen, bedorven aardappelen, misvormde en gebarsten aardappelen.

Nauwkeurige opslag
De fabrikant wijst op een ander uniek kenmerk van de Downs CropVision, namelijk dat de machine is uitgerust met drie mogelijke uitgangen voor het eindproduct. Een eerste uitgang is gereserveerd voor een kwalitatief goed product om als zodanig te worden opgeslagen; een tweede uitgang maakt het mogelijk om afval te detecteren; terwijl een derde uitgang dient als doorgang voor de klasse 2 aardappelen. Op basis van de keuzes die de operator van de machine maakt, sturen mechanische "uitwerparmen" de producten naar een geschikte uitgang.

Dankzij de 360°-scan van elke aardappel heeft de operator van de machine uiteindelijk toegang tot zeer nauwkeurige informatie over de opgeslagen aardappelen. Dit omvat de grootte van de aardappelen voor elke partij, inclusief de kwaliteit ervan.

Volgens Dubrulle Downs is deze nieuwe generatie optische sorteermachine de oplossing voor de constante problemen die de meeste managers vóór de opslag ondervinden: de beschikbaarheid van handenarbeid, de sorteerkwaliteit, de economische rentabiliteit, de voedingsveiligheid en de impact op het milieu.

Voor meer informatie:
Guillaume Planchon
Dubrulle Downs
RD 916 "Le Petit Bruxelles"
59670 Sainte Marie Cappel
Frankrijk
+33 6 44 16 10 66
gplanchon@groupedubrulle.com
www.downs-fr.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven