Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chili exporteerde bijna 9.400 ton blauwe bessen in week 1

Het oogsten van midden-seizoensrassen en de start van de late rassen blauwe bessen concentreert zich in de zuidelijke centrale zone van Chili. Deze regio's blijven de grootste hoeveelheden leveren, hoewel de opbrengst al afneemt. De zuidelijke zone gaat verder met stijgende opbrengsten, hoewel de oogsten eind week 1 en begin week 2 werden onderbroken als gevolg van regenbuien in de zuidelijke regio Araucanía.

In week 1 werd er al met al 9.396 ton blauwe bessen geëxporteerd. Het is belangrijk om te vermelden dat in deze eerste weken van januari de beschikbaarheid van arbeidskrachten voor de oogst beperkt blijft, maar voor het kersenseizoen dat in een groot deel van de zuidelijke centrale zone bijna is afgelopen, is de situatie positiever dan in december, hoewel er nog steeds plantages zijn die een zeker tekort blijven melden.


bron: IQonsulting  

Voor de gecumuleerde volumes, die dit seizoen een extra week hebben, zal de vergelijking van de uitvoer worden gemaakt tussen de vertrekken tot week 1 van dit seizoen en de gecumuleerde tot week 2 van het seizoen 2019/20, aangezien de volumes anders worden beïnvloed en de cijfers niet representatief zijn. Rekening houdend met het bovenstaande is er dit seizoen 66.441 ton uitgevoerd ten opzichte van de 67.926 ton van het vorige seizoen, dit is een daling van 2,3%. In deze editie verschijnen de exporttabel en -grafieken zonder gegevens van week 53 van seizoen 2019/20, maar voor het volgende verslag worden, voor een betere vergelijking, de gegevens gecorrigeerd met de informatie van week 1 van dat seizoen.

Wat de biologische blauwe bessen betreft beginnen de piekweken van de transporten met een geaccumuleerde hoeveelheid tot week 1 die al meer dan 8.900 ton bedraagt, met een stijging van 18% ten opzichte van 2019/20.

Wat de markten betreft heeft Europa 16% meer fruit ontvangen in vergelijking met het vorige seizoen, terwijl Noord-Amerika 5% minder hebben ontvangen en het Verre Oosten 28% minder.

Publicatiedatum: