Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul van Groningen, Greenfood Iberica

"Schaarste Aziatische groenten, situatie overige Spaanse kasgroenten al meer ontspannen"

Tholen - Het koude weer met sneeuw en regen gooide afgelopen weken roet in de Spaanse groenteproductie. "Vorige week was een lastige week. Met name het product uit Murcia werd ineens duurder en schaarser", blikt sales manager Paul van Groningen van Greenfood Iberica uit het Spaanse Girona, terug. Toch is de situatie volgens hem goed beheersbaar gebleven. "Naast wat verschuivingen in laad- en leverdagen hebben wij amper tot niks hoeven te annuleren en konden wij gelukkig aan onze leveringsverplichtingen voldoen."


IJssla met vorstschade

"Momenteel is de situatie alweer een stuk meer ontspannen. Bloemkool is nog wel steeds erg schaars, maar de verwachting is dat eind van deze week of volgende week dit product ook ruimer beschikbaar wordt. Wat nog wel schaars is en volgende week ook nog schaars zal blijven, zijn de Aziatische groenten, zoals paksoi. Dit is een combinatie van weinig aanbod vanwege het weer de afgelopen drie weken en de verhoogde vraag vanwege het aanstaande Chinese nieuwjaar", vertelt Paul.

"De prijzen van de typische Almeria-producten zoals aubergines, courgettes en komkommers en in mindere mate paprika's schoten afgelopen week omhoog. Inmiddels zijn de paprikaprijzen alweer gezakt. Aubergines en courgettes zijn nog erg duur, maar ik hoor van diverse klanten dat er inmiddels producten uit andere landen, zoals Turkije, Griekenland en Italiƫ op de markten zijn gearriveerd, waardoor de prijzen ook al gezakt zijn. Het is dus maar afwachten of de prijzen van aubergines en courgettes dan hier nog wel zo hoog blijven", besluit Paul.

Voor meer informatie:
Paul van Groningen
GreenFood Iberica
C/Avda.Catalunya,
33-35 I 17253 Mont-ras (Girona)
Catalonia-Spain
Tel: +34 972 667 216
paul@greenfoodiberica.es 
www.greenfoodiberica.es