Telers mogen gaan scoren met Estavana

Het assortiment van ABZ Seeds voor de verse markt werd in december al uitgebreid met aardbei F1 ‘Soraya’ en daar komt nu de nieuwe aardbei F1 ‘Estavana’ bij. Een nieuwe voorzet uit Andijk, waarmee de veredelaar telers deze zomer wil laten scoren. 

“Dit sterke, doordragende ras is speciaal ontwikkeld voor de zomer-stellingenteelt. Door de goede productiviteit in combinatie met de aantrekkelijke doch stevige vruchten is deze aardbei zeer geschikt voor de retail,” vertelt Gé Bentvelsen, veredelaar en directeur van ABZ Seeds. Het bedrijf uit Andijk is gespecialiseerd in het ontwikkelen van F1-hybride aardbeirassen, vermeerderd uit zaad, voor de sierteelt en de verse markt.

Stellingenteelt
De F1-hybide aardbeirassen worden, voordat die op de markt komen, door middel van teeltproeven uitvoerig getest. Hierbij wordt gekeken naar de beste teeltmethode en ook naar ontwikkelingen in de markt. F1 ‘Estavana’ is het meest geschikt voor de zomer stellingenteelt. Afzet via retail behoort tot de mogelijkheden.                        

“De groeikrachtige maar toch compacte plant is goed opgewassen tegen de zomerhitte zoals we die tegenwoordig ervaren. De lange trossen en sterke doorbloei zorgen ervoor dat F1 ‘Estavana’ op de stellingen gedurende de hele oogstperiode mooie, grote en goed houdbare aardbeien produceert”, zegt Gé.

Zomerkoninkje 'Estavana' op de stellingen bij ABZ Seeds

Scoren met ‘Estavana’
Kenmerken van F1 ‘Estavana’ zijn: een sterke, groeikrachtige plant met een hoge opbrengst smaakvolle, sappige aardbeien. Hiermee treft dit nieuwe ras haar doel om lekkere, houdbare aardbeien te leveren aan de retail, aldus Gé. “Met een sterke doordrager als F1 ‘Estavana’ kan iedere teler gemakkelijk ‘scoren’."

Voor meer informatie:
ABZ Seeds
www.abz-strawberry.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven