Aartsen Asia

"Eerste Chileense kersen in Vietnam"

"Een 'nonstopfresh' start van 2021! Na 5 jaar gesloten te zijn geweest, hebben de Vietnamezen hun grenzen weer opengesteld voor Chileense kersen. Wij zijn blij met de heropening van deze markt, want onze hoeveelheid Chileense kersen neemt elk jaar toe. De Vietnamese markt is een van de belangrijkste markten in Zuidoost-Azië voor Aartsen Asia. In totaal leveren we in meer dan 15 landen in Azië," vertelt Gijs Aartsen.

"Aartsen Asia is al meer dan 8 jaar actief op de Vietnamese markt en met distributiecentra in Hanoi, Ho Chi Minh City, Da Nang en Vinh City hebben we voor al onze producten een wijdverspreid aanbod in het land. Na de sluiting van de Vietnamese markt voor Chileense kersen lag de focus voor ons vooral op kersen uit de VS, Canada, het vasteland van Australië, Tasmanië en Nieuw-Zeeland. Met de heropening zien we de Chileense kersen als een zeer goede aanvulling. We doen alleen zeezendingen, omdat er geen officieel protocol is uitgedeeld voor luchtzendingen."

Aartsen Asia werkt al jaren samen met hun partner Frusan voor vele producten, waaronder appelen, peren, blauwe bessen, granaatappelen, kersen en druiven in verschillende markten. "Er is veel voorbereiding gedaan om ervoor te zorgen dat het beste product in Vietnam aankwam. Op 14 januari 2021 kwam de container, die op de CSCL Asia van San Antonio, Chili naar Ho Chi Minh voer, in onze koelcel aan. Het fruit is in goede staat aangekomen en dat is veelbelovend voor de rest van het Chileense kersenseizoen."

"Deze container met kersen zal worden gedistribueerd via alle mogelijke kanalen, denk aan online-verkoop, fruitwinkels, retail en groothandel. Op deze manier kunnen we de feedback uit deze verschillende marktsegmenten zien en daarop voortbouwen voor de toekomst."

"De Chileense kersen is een groot item voor Aartsen omdat we dit seizoen bijna 150 containers over zee behandelen en wekelijks extra luchtzendingen verzorgen naar diverse landen in Zuidoost-Azië, zoals de Filipijnen, Thailand, Maleisië, Hong Kong, Singapore, Korea, Taiwan en Cambodja."

"Naast Chileense kersen distribueren we nu ook Tasmaanse en Nieuw-Zeelandse kersen. In Nieuw-Zeeland zijn er helaas ernstige problemen met het weer, maar we blijven nauw samenwerken met onze partners om ervoor te zorgen dat we fruit aan de markten leveren. Om voldoende aandacht te creëren organiseren we proeverijen voor de verschillende kersensoorten en proberen we in beeld te blijven met bepaalde promoties en marketinginspanningen. Een voorbeeld daarvan is de Golden Cherry-tram in Hong Kong (foto boven) om bij te dragen aan de verkoop die belangrijk is in de weken in de aanloop naar de grote verkoop voor Chinees Nieuwjaar. Met meer dan 135 distributiepunten in Azië is er een markt voor veel verschillende maten, kwaliteiten en origines, nonstopfresh!" besluit Gijs.

Voor meer informatie:
Gijs Aartsen
Aartsen Asia
T: +852 - 37 02 56 02
M: +852 - 93 86 25 73
gijs@aartsen.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven