Plus Berries breidt assortiment uit met biologische sinaasappelen en mandarijnen

“Hogere temperatuur moet aardbeientekort wegwerken”

De kou van de afgelopen weken heeft ook zijn weerslag op de aardbeienteelt in Huelva. Ondanks het feit dat de provincie niet is getroffen door de sneeuwval die overvloedig is gevallen in andere regio's van Spanje, lijdt de groei van de aardbeien, waarvan er reeds aanzienlijke hoeveelheden werden geplukt, onder de lage temperaturen.

"We hebben veel problemen met de aardbeien", bevestigt Victoria Martín, hoofd marketing van de Plus Berries-groep. "We hebben afgesproken leveringsprogramma's vastliggen voor elke week, maar de kou zorgt voor een enorme oogstdaling. Net nu de vraag piekt, is de productie nagenoeg stilgevallen. Stijgende prijzen zijn dan het logische gevolg”, zegt Victoria. "Deze week worden iets hogere temperaturen verwacht en ook de productie zal dus geleidelijk toenemen." Ook al stijgen de prijzen, toch heeft deze verhoging geen gevolgen voor de reeds op voorhand vastgelegde volumes, zo benadrukt Victoria.

Het in Huelva gevestigde bedrijf heeft zich dit jaar nog meer geconcentreerd op het ras Candela, dat het twee jaar geleden op Fruit Logistica lanceerde en ondertussen goed in de smaak valt bij zowel de klanten als de consument. "De variëteit Candela maakt bijna 70% van onze aardbeienteelt uit. Het is een ras met een goede houdbaarheid dat de transporttijden goed verteert. Het behoudt ook lang z’n lekkere smaak en bereikt zeker de kwaliteit van een topproduct zoals de klanten van ons gewend zijn. Dit jaar zijn we half december gestart met de pluk omdat we ervoor hebben gekozen om uitsluitend te werken met planten met naakte wortels in plaats van met potplanten die al goed ontwikkeld van bij de kweker komen en op een vroeger tijdstip aardbeien voortbrengen. De planten met naakte wortels zorgen anderzijds voor een hogere kwaliteit over het hele seizoen heen,” merkt Victoria Martín op.

Een van de problemen van het voorbije seizoen was de beschikbaarheid van handenarbeid. De uitbraak van het coronavirus in maart en de daaropvolgende beperkte bewegingsvrijheid veroorzaakten een tekort aan oogstmedewerkers op een moment dat de productie nog heel hoog was. "Er waren zelfs telers die de pluk moesten stilleggen wegens het gebrek aan arbeidskrachten, aangezien de ingehuurde seizoenarbeiders niet in Huelva raakten vanwege de pandemie." Ook nu met de derde coronagolf duikt weer ditzelfde spook op.

Nieuwe lijn bio-citrus: "Plus Berries blijft inzetten op duurzame producten"
Plus Berries heeft onlangs zijn assortiment gediversifieerd met een lijn bio-citrus, die het op de markt brengt onder de merknamen Plus Berries en Aromas Bio en die het engagement van het bedrijf op het vlak van duurzaamheid kracht bijzet. Met deze lijn gaat Plus Berries voort op de weg die het reeds had ingeslagen met de teelt van bio-zachtfruit en de zero residu-productie.

"Aangezien citrus een commodity is en de blik van de consument steeds meer gericht is op gezondheid en duurzaamheid, hebben we ervoor gekozen om een ​​bio-lijn op te starten. We hebben mandarijnen van september tot en met mei en sinaasappelen van november tot en met juni, zodat we het hele seizoen biologisch citrus kunnen leveren".

"In ons eerste jaar zien we reeds dat deze producten zeer goed aanslaan bij onze klanten. Ze zijn aangenaam verrast door de kwaliteit die we bieden."

Voor meer informatie:
Victoria Martín
(Hoofd Marketing van Agro Martín)
Grupo Plus Berries
Mob: +34 673109821 (Spanje)
Tel: +34 959504454
victoriamartin@plusberries.com 
plusberries.com
agromartin.com

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven