Breidt productportfolio uit met complete lijn vers gesneden biologische kruiden

Organto rondt overname Fresh Organic Choice af

Organto Foods, leverancier van verse en bewerkte biologische groenten en fruit, heeft bekend gemaakt een definitieve overeenkomst te hebben afgerond voor de overname van 100% van de uitstaande aandelen van Fresh Organic Choice, een Nederlands bedrijf. Fresh Organic biedt jaarrond een breed scala aan biologische kruiden aan, die worden vermarkt onder de merknaam Fresh Organic Choice en in heel Europa worden verkocht. 

"We zijn erg blij de overname van Fresh Organic te hebben afgerond, een bedrijf waarvan we denken dat het goed aansluit bij ons snelgroeiende groente- en fruitplatform. We zijn van plan onze interne groei- en acquisitiestrategie voort te zetten terwijl we blijven streven naar het realiseren van onze doelstelling om een 'one-stop shop' voor verse en bewerkte biologische groenten en fruit te worden," lieten voorzitter Steve Bromley en codirecteur Rients van der Wal in een reactie weten. 

De codirecteur en directeur van Organto Europe: "Fresh Organic is marktleider binnen de snelgroeiende categorie vers gesneden kruiden en we zijn ontzettend blij dat zij het team van Organto komen versterken. We hebben er vertrouwen in dat we door onze  gezamenlijke krachten te bundelen in staat zullen zijn onze categorie verse kruiden en smaakmakers de komende jaren met succes uit te breiden. We zijn ervan overtuigd dat de vraag naar vers gesneden biologische kruiden zal blijven groeien onder invloed van de trends op het gebied van koken, de behoefte aan nieuwe smaakervaringen en het bewustzijn omtrent de unieke gezonde eigenschappen van verse kruiden."

Fresh Organic werkt met een asset-light bedrijfsmodel, wat het integratieproces in Organto eenvoudiger maakt. Het aanbod aan verpakte vers gesneden kruiden van Fresh Organic omvat onder meer Munt, oregano, basilicum, bieslook, peterselie, dille, tijm, rozemarijn, salie en dragon, die worden verkocht in een breed scala aan merkverpakkingen. De producten worden voornamelijk afgenomen bij strategische lokale telers in Nederland, Duitsland, Spanje, Italië en Portugal en er wordt gewerkt aan inkoopprogramma's in Tunesië en Ethiopië. 

Kruiden staan bekend om hun intense smaak en indrukwekkende nutritionele profiel. Zo zijn ze rijk aan vitaminen, essentiële mineralen, antioxidanten, vezels en antimicrobiële eigenschappen, die de afweer versterken en passen in een gezond voedingspatroon. Nu mensen vanwege de pandemie vaker thuis koken, is de vraag naar verse kruiden toegenomen. Consumenten zijn op zoek naar de combinatie van de intense smaak en gezonde eigenschappen die kruiden te bieden hebben. De verwachting is dat deze trend zich voort zal zetten nu veel consumenten laten weten ook na de pandemie door zullen gaan met het thuis bereiden van gezonde maaltijden. 

Fresh Organic heeft een jaaromzet die op ongeveer €1,3 mln wordt geschat en het bedrijf zal naar verwachting een sterke groei doormaken. De overname van Fresh Organic zal bijdragen aan zowel de brutomarge als het EBITDA van Organto. 

 

Voor meer informatie:
Organto
Tel: +1 604-634-0970
Email: info@organto.com 
www.organto.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven