Appelprijzen blijven sterk door kleinere oogsten in Frankrijk en Polen

Gedurende het lopende marketingjaar blijven prijzen sterk boven de historische referentieperiode, zoals verwacht, door een kleinere oogst, vooral in Frankrijk en Polen. 

Al doet de versmarkt het goed, toch worden er spanningen opgemerkt in de markt voor appels voor verwerking in Polen met hoge leveringsniveaus (het omgekeerde in Frankrijk). Er is een relatief hoger aandeel appels van lagere kwaliteit of die schade hebben opgelopen door extreem weer, die alleen geschikt zijn voor de industrie, vooral in Polen. 

Het nieuwe marketingjaar (2020/21) startte op 1 augustus 2020. WAPA/Prognosfruit leverde productievoorspellingen voor 21 lidstaten. Het volume van de EU27 oogst ligt verwacht rond 10.585.000 ton, het VK is ongeveer 2% van de EU27 oogst. 

Er zijn indicaties die erop wijzen dat de Poolse oogst zelfs nog kleiner zou kunnen zijn dan verwacht door extreem weer en onvoldoende arbeidskrachten door de crisis. 


Het volume van de nieuwe oogst is 7% minder dan het referentiegemiddelde van 5 jaar. Door de kleine inkomende volumes die vastgesteld zijn voor de nieuwe oogst, zullen voorraden in de lopende campagne gemiddeld blijven (met lage niveaus in Frankrijk en Polen). 

Klik hier om de hele datasheet te zien.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven