Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Luc van den Aker en Matthijs Verburg, FME

"Wij zijn de eerste partij die weer Chinese morilles in het assortiment heeft"

Tholen - Ondanks dat het kouder is geworden bereidt FME zich al voor op het voorjaar. "De eerste morilles zijn uit China aangekomen. Dit de voorbode naar de opmaat voor het voorjaarsseizoen met Europese wilde morilles", vertellen Luc van den Aker en Matthijs Verburg van FME. 

"China is het enige land dat morille-teelt gecultiveerd heeft. Het seizoen begint nu en loopt door tot de wilde morilles weer op de markt komen", aldus Luc en Matthijs. "Over de kwaliteit van het product zijn we zeer tevreden en het is een uniek product op dit moment. Wij zijn de eerste partij die dit product weer aan het assortiment toe kan voegen."

"De morille kenmerkt zicht door de puntachtige hoed en een honingraad structuur. Het vruchtvlees is crèmekleurig. De morille kan niet rauw gegeten worden en moeten voor consumptie verhit worden. Deze paddenstoel heeft een subtiele kruidige smaak die extra smaak geeft aan een breed scala aan gerechten. Morilles passen goed bij vleesgerechten (wit en rood) maar zeker ook bij wild. Ook in ragouts en sauzen blijft de aromatische smaak goed behouden. De morille is natuurlijk ook een perfecte toevoeging aan de een vegetarische ‘risotto ai funghi’. Kortom, met de morilles kunnen hele mooie en smaakvolle afhaal- & bezorggerechten gemaakt worden", besluiten Luc en Matthijs. 

Voor meer informatie:
Luc van den Aker
Matthijs Verburg
Fresh Mushroom Europe
Riyadhstraat 39-41
B-2321 Meer (Transportzone), België
+32 (0) 331 718 19
Luc.vandenaker@fme-nv.com   
matthijs.verburg@fme-nv.com      
www.fme-nv.com     


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven