Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Gesprekken over keurmerk 'FarmerFriendly' krijgen een vervolg

Tijdens het overleg is gesproken over het verdienmodel voor Nederlandse boeren en tuinders en is het keurmerk ‘FarmerFriendly’ nader toegelicht. Ook is een marktonderzoek van de pluimveesector in Nederland gepresenteerd. Het gesprek is in positieve en constructieve sfeer verlopen.

Alle partijen onderkennen het belang voor een goed verdienmodel voor Nederlandse boeren en tuinders. Er is niet één partij in de keten die dit alleen kan realiseren, daarom is samenwerking noodzakelijk.

Afgesproken is dat de aanwezige partijen op 10 februari de gesprekken voortzetten. Dan zal onder andere gesproken worden over het keurmerk FarmerFriendly en andere initiatieven die de positie
van de boer in de keten ook kunnen verbeteren. Alle aanwezige partijen streven ernaar om voor 1 april tot concrete oplossingen te komen.

De aanwezige partijen erkennen het belang van mooie, veilige, gezonde en duurzame producten van Nederlandse boeren die consumenten in Nederland en in het buitenland kopen in de supermarkt, in het restaurant of de bedrijfskantine.

Aardappelberg voor hoofdkantoor van CBL
Ook was er nog een tegenactie van een onbekende boer deze morgen. Voor het hoofdkantoor van het CBL in Leidschendam is een lading aardappels gedumpt. Bij de aardappelberg was een bord geplaatst met de tekst: 'Supermarkten draaien op volle toeren over de rug van de boeren', schrijft NOS.

Bron: CBL


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven