Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

BLE-marktrapport week 01 / 21:

'Holsteiner Cox en Cox Orange verdwenen steeds meer uit het aanbod'

Duitse appelen domineerden duidelijk de markt. Het aanbod aan Elstar, Jonagold, Boskoop en Braeburn was het grootst. Holsteiner Cox en Cox Orange verdwenen in toenemende mate uit het aanbod. Italië was voornamelijk met Granny Smith, Golden Delicious en Pink Lady op de markt vertegenwoordigd. Uit Frankrijk stamden hoofdzakelijk Pink Lady en Jazz, die echter niet meer dan een aanvullende status bereikten. In Frankfurt doken Elstar, Idared en Red Jonaprince appelen uit Nederland op, die men in maat 85 tot 95 mm vlot kwijtraakte. De Poolse partijen waren van de markt verdwenen.

Over het algemeen was de vraag vrij goed. Vanwege het beschikbare aanbod trokken de prijzen vaak aan, in het bijzonder de Duitse producten werden vaak duurder. Kwaliteitsgerelateerde prijsverlagingen zag men in Frankfurt bij Duitse Pink Lady appelen. In Berlijn werden de Duitse appelen iets goedkoper, aangezien de afzet te langzaam verliep. In Keulen daalden de prijzen voor Duitse Boskoop appelen enigszins.

Peren
De afzet verliep tamelijk rustig. De beschikbaarheid was voldoende met de vraag in evenwicht. De prijzen veranderden zich daarom niet wezenlijk.

Druiven
Import uit Zuid-Afrika, Peru en Namibië domineerden de markt. De vraag was niet bijzonder groot en er kon dan ook moeiteloos aan de vraag worden voldaan. De kwaliteit liet af en toe te wensen over, zodat er op verschillende plaatsen sprake was van een breed prijsbereik.

Sinaasappelen
Wat betreft de grootte van het aanbod overtroffen Spaanse Navelina sinaasappelen alle andere blonde sinaasappelen. Over het algemeen verliep de afzet zeer rustig. De prijzen bereikten een stabiel niveau.

Klein citrus
Spaanse clementines domineerden de markt wat betreft het klein citrus, ook al verloren ze langzaam aan relevantie. Clemenules lieten wat betreft hun kwaliteit af en toe te wensen over en de afzet daalde hierdoor.

Citroenen
Spaanse Primofiori citroenen domineerden de markt. Het winterse weer had de vraag verbeterd, maar dit had echter geen wezenlijke uitwerkingen op de prijzen.

Bananen
Na de feestdagen was er sprake van een rustige handel. De afzetcijfers voor kerst werden daarbij meestal niet meer bereikt. Op sommige plaatsen vormden zich overschotten, die men deels door middel van prijsverlagingen zo snel mogelijk kwijt moest raken.

Bloemkool
Franse en Italiaanse leveringen domineerden duidelijk het aanbod. Het aanbod was niet altijd voldoende om de vraag te dekken. De prijzen tendeerden omhoog.

Sla
Spaanse ijsbergsla werd over het algemeen duurder. Vanwege verbeterde afzetmogelijkheden klommen de prijzen omhoog.

Komkommers
Spaanse komkommers domineerden de markt. Griekse, Nederlandse en Belgische komkommers completeerden het aanbod. Regenbuien, lage temperaturen en weinig zonneschijn in de teeltregio's zorgden voor een afname van het aanbod.

Tomaten
De invloed van de lockdown was voelbaar, want de horeca en cateraars ontbraken als afnemers. Hierdoor was er een rijkelijk assortiment, dat voldoende was om zonder problemen de vraag te dekken.

Paprika's
Spaanse paprika's domineerden de markt. De afzet verliep onspectaculair waarbij de verkopers hun prijzen nauwelijks bij hoefden te stellen.

Bron: BLE


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven