"Niet te bont, het product moet voor zich spreken"

Heinz Bürgerhoff richt HB Verpackungsservice op

Na een jarenlange carrière bij verpakkingsproducent en -leverancier Klingele besloot Heinz Bürgerhoff aan het begin van het nieuwe jaar om zelfstandig te worden. Onder de naam HB Verpackungsservice staat hij overwegend telers en kleine verpakkingsbedrijven van groenten en fruit ter zijde bij de keuze van een juiste en toekomstbestendige verpakkingsstrategie. 

Als salesmanager bij Klingele Papierwerke GmbH & Co KG begeleidde Heinz jarenlang hoofdzakelijk klanten uit de regio Noord-Duitsland. "Aan het einde van mijn carrière wilde ik echter eens iets anders doen. Ik houd mij ook al circa 17 jaar bezig met verpakkingen in de groenten- en fruitsector. Dit segment van de levensmiddelensector fascineert mij nog steeds. Want in tegenstelling tot andere branches heeft men vaker direct met de beslissers te maken, waardoor de afstand tot de afnemers in het eindeffect korter is. Er is naar verhouding minder vaak sprake van een hiërarchie van meerdere lagen."


Heinz Bürgerhoff treed sinds het begin van het jaar als zelfstandig verpakkingsadviseur op.

Als zelfstandig adviseur en intermediair in de branche ziet Heinz zichzelf in eerste instantie als "schakel tussen telers en verpakkingsleveranciers", zegt hij. "Ik focus me daarbij overwegend op telers die hun oogst zelf verpakken. Bovendien heb ik natuurlijk het voordeel dat ik tijdens mijn tijd bij de firma Klingele vaak op beurzen en evenementen vertegenwoordigd was en hierdoor een goed netwerk op kon bouwen."

Trend richting papier en karton
Voordat corona kwam was het thema duurzaamheid bij productverpakkingen een veelbesproken onderwerp. Momenteel lijkt de problematiek iets op de achtergrond te zijn geraakt. De verandering op het gebied van verpakkingen vindt echter nog steeds geleidelijk aan plaats, meent Heinz. "Er wordt in toenemende mate overgestapt op alternatieven uit karton en golfkarton. Bovendien wordt er meer ingezet op bruine in plaats van witte verpakkingen, er is dus veel beweging op de markt."

Een toekomstige uitdaging ziet Heinz in de beschikbaarheid van de grondstof papier. "Papier wordt duidelijk schaarser op de markt. Daarom is het des te belangrijker om oud papier eindelijk als grondstof in plaats van afval te zien, omdat oud papier in een gesloten kringloop weer tot nieuw papier wordt." Heinz ziet de situatie wat betreft hergebruik zeer positief. "Wij Duitsers zijn pionier wat betreft de inzameling van oud papier en efficiënte afvalverwerking. In zoverre zijn we reeds op de goede weg."

Afgewogen verpakkingsstrategie
"De wensen van de consumenten zijn voor de handel zeker van groot belang, maar moeten echter wel realiseerbaar en financierbaar zijn. Voor de meeste verpakkingen moet gelden: zo eenvoudig als mogelijk. Dat zou ook mijn aanbeveling zijn voor de komende jaren: niet te bont, maar desondanks met herkenbaarheid. Uiteindelijk moet dan het te verkopen product voor zich spreken."

Voor meer informatie:
HB Verpackungsservice
Beratung und Vermittlung
Heinz Bürgerhoff
Telefoon: +49 (0) 4221 - 68 96 882
Mobiel: +49 (0) 170 - 47 44 5 44
E-mail: heinzbuergerhoff@t-online.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven