Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vicente Mingarro, Frutinter: "De vorst heeft geen invloed op het aanbod van citrus"

"Het lijkt geen goed jaar te worden voor de overzeese export van Spaans citrus"

In tegenstelling tot bij groenten of zachtfruit lijdt het aanbod van citrus niet noemenswaardig onder de kou in Spanje. “Er is uiteraard altijd een zeker risico op vorst in de winter, en bij een koudegolf wordt het risico vanzelfsprekend veel groter”, zegt Vicente Mingarro van de verkoopafdeling van het Spaanse bedrijf Frutinter. “Maar op dit moment zien we geen duidelijke impact. Alleen de gebieden waar de vorst elk jaar toeslaat zijn nu weer getroffen, maar de citrusteelt is daar eerder beperkt zodat de invloed op de markt miniem is. Met de kou trekt de vraag naar citrus zelfs aan. Dat is het positieve aan de zaak. Bovendien gedraagt ​​het fruit zich bij lage temperaturen beter tijdens de verwerking”, voegt hij eraan toe.

Met uitzondering van de Clemenules is de citrusoogst al ver gevorderd en ligt hij zelfs iets voor op schema. De rassen van het tweede deel van het seizoen zullen mooi op tijd geplukt kunnen worden, maar met het rijpingsproces van dit jaar wordt het moeilijk het citrus naar verre bestemmingen te exporteren. Vorig jaar was dat ook niet gemakkelijk, maar toen was het omwille van een gebrek aan volumes.

“De overzeese export hangt meer af van de houdbaarheid van het fruit dan van de beschikbare hoeveelheid. Het lijkt geen goed jaar te worden voor de export naar verre bestemmingen, vooral omdat het fruit over het algemeen een te hoge rijpheidsgraad heeft”.

De sector wil steeds meer late rassen met toegevoegde waarde aanplanten. "Aangezien de consumptie van citrus steeds meer jaarrond plaatsvindt, is er mogelijk een productietekort in de laatste maanden van ons seizoen", besluit Vicente Mingarro.

Voor meer informatie:
Vicente Mingarro
Frutinter
Tel: +34 964 506310 (Spanje)
mkventas@frutinter.com
www.frutinter.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven