Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We nodigen Yoann Alarçon uit om onze aardbeien te proeven"

Voorzitter Freshuelva reageert op aardbeien-statement Carrefour Frankrijk

Yoann Alarçon, versmanager Carrefour Frankrijk, maakte onlangs op zijn Twitteraccount bekend dat de supermarktketen in de maand januari geen aardbeien zal aanbieden. In zijn tweet gaf hij ook de redenen aan voor dit nieuwe beleid, waarbij hij vooral verwees naar de aardbeien uit Afrika: "Ze horen niet in dit seizoen. Ze hebben geen enkele smaak. In plaats daarvan hebben we heerlijk citrus, kiwi’s uit Frankrijk en lekker knapperige appels in het schap."

Hij maakte ook bekend dat de aardbeien medio februari terug in de supermarkt zullen liggen, zodra de eerste Spaanse aardbeien rijp zijn, gevolgd door het Franse zachtfruit in het voorjaar.

De voorzitter van Freshuelva, Alberto Garrocho, liet onmiddellijk van zich horen: "De aardbeien uit Huelva zijn ook in januari van topkwaliteit, ze bereiken dan zelfs hun maximum brix van 13 graden. Het fruit is in deze tijd van het jaar zeer gediend met de weersomstandigheden in onze streek. De lage temperaturen vertragen de rijping van het fruit, waardoor het meer uren zonlicht kan absorberen en dat komt de smaak direct ten goede”.

Hij nodigt dan ook de versmanager van Carrefour Frankrijk uit om de aardbei uit Huelva te proeven en zich te vergewissen van de uitstekende kwaliteit en de smaak van een product dat zeker zijn plaats verdient in de schappen van de supermarktketen. "We zitten midden in het aardbeienseizoen, dat reeds midden december begonnen is. Dat kan niet gezegd worden van de kiwi’s of appelen, noch in Frankrijk, noch waar dan ook in Europa”, zegt Alberto Garrocho.

Publicatiedatum: