Britse rechtszaak aan de gang

Cocaïne en heroïne verborgen in pallets met groenten en fruit

Een internationale drugsbende heeft geprobeerd om cocaïne en heroïne te importeren die verborgen waren in partijen groenten en fruit uit Nederland. De havenautoriteiten ontdekten drugs met een straatwaarde van 45 miljoen euro toen ze vier zendingen met bestemming Noord-Engeland onderschepten. De politie denkt dat dit slechts het topje van de ijsberg is en dat de vermeende drugscriminelen achter meer dan 200 zendingen zitten.

Kwaliteitscontroleur Andrew Thomas, die dinsdag als eerste sprak tijdens de zaak in Manchester Crown Court, vertelde de jury dat de zaak betrekking had op de invoer van grote hoeveelheden drugs uit Europa in het Verenigd Koninkrijk. De drugs waren verborgen in pallets met groenten, kruiden en vruchtensap. Ze werden verscheept onder de dekmantel van valse import- en exportbedrijven die handel drijven onder de bedrijfsnamen Pot Fresh, Blackpool Fruit en Veg, Europroduce, Irenka Foods, Wayfair Wholesale, HGG en Universal Wholesale.

Een bedrijf genaamd Pot Fresh, een naam die gestolen is van een legitiem bedrijf, begon in september 2016 met het importeren van groenten uit Nederland. Een van de zendingen, geplaatst op pallets en in krimpfolie, werd overhandigd aan een Nederlandse transporteur, klaar om te worden verscheept naar het Verenigd Koninkrijk. De goederen werden overhandigd door een Engelsman die vloeiend Nederlands sprak, maar de vrachtwagenchauffeur werd achterdochtig en bracht zijn lading terug naar het depot. Daar werd acht kilo cocaïne met een straatwaarde van bijna 1,1 miljoen euro gevonden, die verborgen zat in kartons met gember.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven