Landelijke studie van Spoon Guru:

Britten doen niet genoeg om hun immuunsysteem te versterken

Uit Brits onderzoek is gebleken dat slechts 53% van de Britten hun immuunsysteem versterkt met groenten en fruit. Ondanks het feit dat 82% beweert actief stappen te ondernemen om hun immuniteit te versterken en 66% van de Britten meer aandacht besteedt aan hun gezondheid, heeft slechts 17% van hen suikerhoudende voedsel opgegeven. Ongeveer hetzelfde percentage heeft fastfood afgezworen; 59% neemt geen vitaminen om hun lichaam te versterken en 19% is zich nog steeds niet bewust van welke vitaminen ze zouden moeten nemen.

De landelijke studie, in opdracht van Spoon Guru, de in Londen gevestigde AI-voedseltechnologie startup, toont de manieren waarop Britten proberen om gezond te blijven te midden van de ergste gezondheidscrisis die de wereld momenteel meemaakt.

De top-10 voedingsmiddelen die de Britten kiezen om hun immuniteit te ondersteunen zijn:
1. Citrus (48%)
2. Bananen (46%)
3. Appelen (en ander steenfruit) (42%)
4. Tomaten (41%)
5. Verse vruchtensappen (39%)
6. Noten (38%)
7. Salades (38%)
8. Eieren (35%)
9. Druiven (33%)
10. Melk en zuivelproducten (31%)

Het onderzoek concludeert ook dat consumenten moeilijk hun weg kunnen vinden in de supermarkten op zoek naar gezonde voedingsopties. 79% claimt dat producten niet duidelijk genoeg zijn geëtiketteerd en 24% zegt dat supermarkten hen niet helpen bij het identificeren van voedzame producten.

Bron: thedailybrit.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven