Just Eat Takeaway levert 180 mln maaltijden in Q4

Zweden: ICA rapporteert een omzetgroei van 6,6% in december 2020
De Zweedse retailer ICA Gruppen heeft in december 2020 een like-for-like-omzetgroei van 6,6% in al zijn winkels gemeld. De retailgigant genereerde in deze periode een omzet van €1,22 mld. In de periode januari-december steeg de like-for-like-omzet met 7% tot €12,9 mld.
Bron: esmmagazine.com 

Nederland: lockdowns geven bezorgdienst een boost, Just Eat Takeaway levert 180 mln maaltijden in Q4
De voedingsbezorggroep Just Eat Takeaway leverde in de laatste 3 maanden van vorig jaar bijna 180 mln maaltijden, een stijging van 57% ten opzichte van dezelfde periode in 2019. De omzet in het vierde kwartaal steeg met 60% tot ongeveer € 740 mln, aldus het bedrijf in een handelsupdate. De groei was vooral sterk in Groot-Brittannië. In Nederland, waar het bedrijf is gevestigd, leverde het 38% meer maaltijden.
Bron: dutchnews.nl 

Spanje: Covirán verwijdert niet-afbreekbare plastic zakken
De Spaanse retailer Covirán heeft aangekondigd het gebruik van niet-afbreekbare plastic zakken uit zijn winkels te verwijderen. Het besluit is in overeenstemming met het Koninklijk Besluit dat het gebruik van plastic zakken in winkels regelt en dat alleen verpakkingen toestaat die composteerbaar zijn.
Bron: esmmagazine.com 

Ook Britse Tesco had een goede kerst
Tesco rapporteerde net als zijn concurrenten een levendige kersthandel en behield zijn winstprognose voor het hele jaar, ondanks de stijgende kosten van Covid-19. De grootste Britse retailer zei dat de Britse like-for-like omzetgroei 6,7% bedroeg in het derde kwartaal tot 28 november en dat deze versnelde tot 8,1% in de 6 weken tot 9 januari, omdat de maatregelen vanwege de pandemie betekenden dat mensen thuis de Kerstdagen extra feestelijk vierden. Ken Murphy van Tesco: "Dit was onze zesde opeenvolgende Kerst met groei en een recordprestatie."
Bron: reuters.com 

Nederland: HEMA verliest € 10 mln/week en annuleert alle bestellingen bij leveranciers
HEMA zal alle bestellingen die ze tot medio april bij haar leveranciers had geplaatst met onmiddellijke ingang annuleren en voorlopig geen nieuwe producten meer bestellen. Trouw meldt dit op basis van een brief van de directie. Er is geen ruimte om nieuwe voorraden op te slaan en de capaciteit om facturen te verwerken is drastisch afgenomen door thuiswerken, zo staat in een brief.
Bron: netherlandsnewslive.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven