Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Jan Franje, Franje Onions:

"Grootste probleem voor uiensector is momenteel fusarium"

Tholen - In de Hollandse uienexport is de rust weergekeerd. "Ik vind het lastig inschatten hoe de markt zich zal gaan ontwikkelen. Iedereen roept dat er veel uien weg zijn en verwacht dat de vraag weer terug zal komen, maar voorlopig is het niet eenvoudig. Binnen Europa hebben veel landen nog voldoende eigen product beschikbaar. Het is tenslotte ook nog maar januari", zegt Jan Franje van Franje Onions.

"Bovendien zijn die buurlanden momenteel goedkoper dan ons. Er wordt wel wat geïnformeerd naar onze uien, maar de prijs maakt het lastig om veel handel te doen. Er gaan wel uien weg, maar niet de volumes die je zou wensen. De prijzen liggen hier nog op een niveau tussen de 20 en 24 cent en dat is voor sommige afzetlanden een probleem. Zeker uit landen als Spanje is best vraag naar grote maten, maar de prijs blijft een probleem. En we willen liever niet zakken, laat staan de telers."

"Ook voor rode uien is de export maar moeizaam. Maar het grootste probleem voor de uiensector vind ik momenteel fusarium. Nagenoeg alle partijen hebben er mee te maken. Er zijn heus partijen waarbij de fusarium er goed uit te sorteren is, maar er zijn ook partijen waarbij dat niet te doen is."

Voor meer informatie:
Jan Franje
Franje Onions
Gawege 10
4414 NB Waarde
0113 501658
info@franjeonions.nl     
www.franjeonions.nl 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven