Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Rolf Weber (Global Producers) blikt vooruit op Costa-Ricaans seizoen:

"Costa Ricaans meloenenseizoen acht dagen vertraagd, uitbreiding in mini-watermeloenen"

Tholen - De Caribische tropische storm Iota en hevige regenbuien zorgden ervoor dat de export van Costa Ricaanse meloenen acht dagen vertraging heeft opgelopen. "Afgelopen maandag is de oogst gestart en sinds woensdag zijn de eerste containers met Galia, gele meloenen en diverse soorten watermeloenen onderweg naar Europa vanuit Puerto Limon. De komende week zullen we ook starten met het oogsten en verzenden van de Costa Ricaanse meloenen", vertelt Rolf Weber van Global Producers.

Het bedrijf in Venlo zal dit jaar weer vier vertrek- en aankomsttijden per week hebben om de klanten in Europa continue te kunnen voorzien van overzeese meloenen. "Het areaal van ons bedrijf Pafru SA voor de soorten Cantaloupe, Galia, gele meloenen, Piel de Sapo en watermeloenen met en zonder pit blijft ongewijzigd. De areaaluitbreiding zit hem in de teelt van mini-watermeloenen, die we verdubbelen tot ongeveer 200 hectare. Met deze productie-uitbreiding bestaat het verwachte exportvolume dit jaar uit ongeveer 300.000 dozen."

Er worden op het bedrijf een drietal soorten mini-watermeloenen (Iceboxtypes) geteeld om aan de behoeften in de verschillende stuksgewichten te voldoen, namelijk Mielhart (1900 gr -1300 gr), Lynx (1500 gr - 1000 gr) en 1969 (1100 gr -800 gr). "We zullen geen ondermaatse watermeloenen verpakken en op de markt brengen als mini-watermeloenen. Dat gaat namelijk tegen onze kwaliteitsnormen in en hiermee kunnen we de consument ook niet blij maken", besluit Rolf.

Voor meer informatie:
Global Producers B.V.
Venrayseweg 136 B
5928 RH Venlo
T (077) 465 81 00
F (077) 387 48 18
Rolf@global-producers.nl 
www.global-producers.nl       


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven