Hamsterende klanten bij jubilerende DEG Groenteman Simon Dragt

Tholen - Simon Dragt (57) stuitert al 30 jaar lang vol enthousiasme door zijn winkel. Dit jaar begon hij ook nog eens te knallen met acties. Vanwege het jubileum bouwen ze een feestje in de winkel. Omdat ze al 30 jaar de beste zijn in aardappelen, citrus, salades, maaltijden, citrus etc kosten deze producten 30 keer (bijna) niets. “Het is echt voor de fun, je verdient er niets aan maar je hebt natuurlijk wel voetjes over de vloer”, vertelt Simon lachend.

Uit de jubileum aankondiging op Facebook waarin een stukje geschiedenis werd gedeeld bleek al hoeveel bekendheid de winkel in Vollenhove geniet. “We hebben kneiterveel reacties gehad, het bericht was wel 7500 keer bekeken en veel klanten kwamen met cadeaus naar de winkel, heel leuk.”

Ook de acties zijn goed aangeslagen. Aardappelen zijn altijd al een hardlopend product. Vorige week liepen ze wel heel hard de winkel uit vanwege de actie: 10 kilo voor 30 keer 10 cent. “We hadden een maximum van 3 zakken per klant. Er waren er bij afgelopen week twee keer het maximum meenamen, die zien we voorlopig niet meer denk ik”, lacht Simon.

Voorloper
Simon Dragt is altijd al een voorloper geweest. 30 jaar geleden speelden ze meteen al in op de gemak trend door gesneden groenten en rauwkosten aan te bieden vanachter de toonbank. 7 jaar later kozen ze voor het Grazing & Cocooning concept en bouwden de winkel om naar zelfbediening. 6 jaar geleden werd de winkel nog helemaal gemoderniseerd. Een van de laatste vernieuwingen is het elektronische schapkaartensysteem. “Een aanrader. Het is een behoorlijke investering maar je we hebben er veel profijt van. Het werkt heel handig. Je hoeft geen aparte kaartjes meer te maken, bent altijd up tot date en het ziet er altijd strak uit in de winkel.”

De drive om te vernieuwen komt omdat de volgende generatie van plan is de zaak over te nemen. “Mijn vrouw was zwanger toen we de zaak begonnen dus hij is hierin opgegroeid. Hij is van plan het over te nemen en dat geeft veel energie. Haast niemand wordt meer groenteboer. Het moet echt je hobby zijn want je maakt wel 60 tot 80 uur per week.”

Ook een hoogtepunt was in 2016 de Groenteman met ster waar De Èchte Groenteman Simon Dragt 2 sterren behaalde. "Dat traject houdt je scherp, je zet de puntjes op de i. Het heeft ons geen windeieren gelegd en de sterren waren een echte opsteker, ook voor je personeel.".  

Afgelopen corona jaar hebben ze een tandje bij moeten zetten. “Qua winkel gaat er goed maar zakelijke kant zijn er wel minder bestellingen van werkfruit en overwerk. In de catering zien wee veel kleine bestelling, van de zomer barbecues voor max 8 personen en met kerst waren de bestellingen gemiddeld nog kleiner.”

Simon Dragt maakt ook al 29 jaar deel uit van de stichting De Èchte Groenteman. “We wijn een soort kleine familie. Je bent eigen baas maar doet samen acties. Daarnaast komen we blij elkaar over de vloer en gaan we op bedrijfsbezoek bij leveranciers. Dat is altijd heel gezellig maar ook leerzaam. Van je collega’s leer je echt het meeste”, besluit Simon.

Voor meer informatie:
De Echte Groenteman Simon Dragt
Voorpoort 2
8325 CM Vollenhove
T: 0527-243439
info@simondragt.nl
www.simondragt.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven