Sweet Palermo kleuren assortiment wint ‘Taste of the Year 2021’ award

Voor het tweede jaar op rij hebben Spaanse consumenten Sweet Palermo, de ‘dulce Italiano paprika’ van Rijk Zwaan, beloond met het ‘Taste of the Year’ stempel. "Nadat we in 2020 alleen de rode Sweet Palermo hadden aangemeld als kanshebber voor deze award, hebben we voor 2021 het gehele assortiment ingezonden: de kleuren rood, geel en chocolade. Verheugd kunnen wij mededelen dat alle drie de kleuren succesvol zijn gebleken en allen het Spaanse ‘Taste of the Year 2021’ label mogen dragen, welke uitsluitend wordt toekend aan producten die uitblinken in het schap dankzij hun differentiële en unieke smaak. De uitslag werd bepaald door een onafhankelijke en kritische jury bestaande uit consumenten, die de kwaliteit van Sweet Palermo benadrukte in vergelijking met andere soorten", laat Rijk Zwaan weten. 

‘Taste of the Year’ is het enige label dat uitsluitend is gebaseerd op de smaakkwaliteiten van een product, zoals getest door consumenten. De ‘Global Quality Group’ coördineert de toekenning van deze labels al meer dan 13 jaar in Spanje en 20 jaar elders in Europa.

Consumenten kiezen Sweet Palermo
Een sensorisch onderzoek, uitgevoerd door ALS Global Iberia, toonde een uitstekende algemene tevredenheid aan met betrekking tot Sweet Palermo. "Deze erkenning is met name eervol aangezien ALS Global Iberia een onafhankelijk sensorisch analyselaboratorium is, bestaande uit een panel van 80 reguliere Spaanse paprikaconsumenten."

In de beoordeling werden aspecten meegenomen als de smaak, het uiterlijk, de geur en de textuur van het volledige Sweet Palermo assortiment in de kleuren rood, geel en chocolade. De resultaten van de sensorische studie lieten uitstekende scores zien in termen van consumentenvoorkeur en acceptie van Sweet Palermo.

“Deze nieuwe erkenning is erg belangrijk voor het merk Sweet Palermo, aangezien dit een bevestiging is van het vertrouwen van de consument in zowel het merk als in de karakteristieke smaak en kwaliteit van ons assortiment,” zegt Javier García, Chain Specialist bij Rijk Zwaan Ibérica.

De zoete ervaring
"Sweet Palermo is zoet met een dunne schil en nauwelijks zaden aan de binnenkant, daarnaast is het veelzijdig en rijk aan vitamine C. Deze eigenschappen hebben het tot een favoriet van de consumenten gemaakt, zoals bevestigd door het winnen van de ‘Taste of the Year’ 2021 award. Het complete assortiment is jaarrond verkrijgbaar", aldus Rijk Zwaan. 

"We kunnen een nieuwe award toevoegen"
2012: Beste paprika van Nederland, een prijs in de categorie Nieuw vers van Foodlog
2015: Product van het jaar 2015 gedurende de Fresh Market 2015 fair Poland
2018: FICA Summer Event Nederland; Een recept van rode Sweet Palermo met chocolade
2020: Smaak van het jaar 2020 in Spanje
2020: Superior Taste Awards met drie sterren voor de gele Sweet Palermo. International Taste Institute (erkenning van de meest prestigieuze chefs van de wereld), België.
2021: Smaak van het jaar 2020 in Spanje voor het complete assortiment van Sweet Palermo

Voor meer informatie:
www.sweetpalermo.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven