Peru valt net buiten de top 5 van belangrijkste exporteurs

Peruaanse mandarijnenexport vestigt nieuw trecord

De mandarijn blijft een belangrijke rol opeisen in de Peruaanse export van landbouwproducten. In 2020 bereikten de verscheepte volumes een nieuw record en is Peru nu doorgestoten naar de zesde plaats op de ranglijst van de belangrijkste exporteurs van mandarijnen. Het moet enkel Spanje, China, Marokko, Turkije en Zuid-Afrika voor zich dulden.

Volgens het Peruaans onderzoeksbureau Fresh Fruit werd voor de mandarijnen in 2020 een eerder trage afzet verwacht met een groei die niet boven de 5% zou uitkomen. Maar door het gewijzigd consumptiepatroon vanwege de pandemie is de wereldwijde vraag naar dit product met 8% in volume toegenomen in vergelijking met 2019. Daardoor kon de Peruaanse export de verwachtingen ruimschoots overtreffen. De uitvoer nam uiteindelijk met 30% toe tot een totale waarde van €192 mln.

De Peruaanse mandarijnen werden naar 35 exportmarkten verstuurd, waarvan de Verenigde Staten de belangrijkste bestemming was met een aandeel van 50%, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk met 12%.

De mandarijn steeg ook een plaatsje op de ranglijst van de belangrijkste Peruaanse exportproducten uit de landbouw. Het verdrong cacao van de zevende plaats en bereikte in 2020 een aandeel van 3%.

De twee grootste exportbedrijven van Peruaanse mandarijnen waren het Consorcio de Productores de Fruta S.A., met een aandeel van 25%, en Procesadora Laran S.A.C., dat een aandeel van 20% had.

Bron: freshfruit.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven