Het belooft een goed voorjaar te worden voor de Italiaanse paddenstoelensector

"Het jaar 2021 is voor de Italiaanse paddenstoelensector niet slecht begonnen en er wordt een toename van de vraag verwacht tegen het voorjaar, zo tegen de paasvakantie. De opbrengsten zijn tot nu toe veelbelovend. De markten hebben vanaf september vorig jaar zijn ups en downs gekend, met prijzen die lager waren dan vorig jaar, als gevolg van het grote aanbod, maar we hebben niets te klagen," zegt Vincenzo Cimino, een paddenstoelteler uit Campanië.

De prijzen in 2019/20 waren hoger, als reactie op de grote vraag en het tekort aan product. "Zeker, met Kerstmis 2019 was er meer vraag en consumptie dan met Kerstmis 2020."

"Wat de vraag betreft is de gewone weidechampignon (Agaricus campestris) het meest populair bij een breed publiek. Daarnaast krijgt de gewone oesterzwam steeds meer ruimte op de markt, de vraag van de Siciliaanse markten naar deze referentie neemt zelfs toe. Tot slot is de koningsoesterzwam ook een groot succes: in acht tot negen jaar tijd is deze paddenstoel in sommige zuidelijke regio's uitgegroeid van een nicheproduct tot een gangbaar product. Naast de grootschalige distributie en de algemene markten wordt koningsoesterzwam zeer gewaardeerd door de horeca en in het bijzonder door fijnproeversrestauranten," besluit Vincenzo.


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven