Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Morrisons verhoogt lonen met 9%

Spanje: El Corte Inglés opent 28 Supercor winkels
De Spaanse retailer El Corte Inglés heeft aangekondigd 28 Supercor-supermarkten te openen om voeding en andere essentiële artikelen te leveren tijdens de huidige slechte weersomstandigheden. Van dit totaal bevinden zich 23 winkels in Madrid en 5 in andere steden van het land.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Morrisons doorbreekt loongrens
Morrisons kondigde een nieuwe beloningsovereenkomst aan voor zijn winkelmedewerkers en wordt daarmee de eerste Britse supermarktketen die een beloning van ten minste € 11,21/uur garandeert. De nieuwe overeenkomst gaat in april van start en geldt voor medewerkers die door hun proeftijd heen zijn. Het betekent een aanzienlijke loonsverhoging voor de bijna 96.000 werknemers van Morrisons. Voor het merendeel van deze mensen bedraagt de loonsverhoging ongeveer 9%.
Bron: morrisons-corporate.com 

Spar VK gaat samenwerken met social media influencer ‘The Fitness Chef’
Spar VK is het nieuwe jaar knallend begonnen door samen te gaan werken met social media influencer Graeme Tomlinson, ook wel bekend als The Fitness Chef. In samenwerking met de voedingscoach en personal trainer geeft Spar VK gedurende de hele maand januari voedingsadvies en recepten om consumenten te helpen een evenwichtige levensstijl te vinden.
Bron: spar-international.com 

Deliveroo breidt in 2021 uit naar 100 Britse steden
De online-bezorggroep Deliveroo is van plan om zich in 2021 naar ongeveer 100 nieuwe steden in het Verenigd Koninkrijk uit te breiden aangezien het van zijn populariteit tijdens de Covid-19-pandemie wil profiteren. De vraag naar thuisbezorging van restaurant- en kruidenierswaren is tijdens de crisis met de grotendeels gesloten horeca gestegen. De uitbreiding van Deliveroo betekent dat rond 4 miljoen meer mensen voor het eerst in 2021 toegang zullen hebben tot de bezorgdienst.
Bron: reuters.com 

VK: Lidl blij met record kerstomzet dankzij pandemie
Discountsupermarkt Lidl is blij met de record kerstomzet en onthulde dat de verkoop tijdens de belangrijkste handelsperiode van december sterk toenam. De retailer meldde dat de totale omzet steeg met 17,9% in de 4 weken tot 27 december, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Lidl verklaarde de omzetstijging vanwege het feit dat klanten tijdens hun inkopen hun karretjes met gemiddeld 24,8% meer vulden tijdens deze periode. 
Bron: expressandstar.com 

Hongarije: Spar beboet voor kortingsovereenkomsten met terugwerkende kracht zonder specificatie van de omzet
De Hongaarse voedingsveiligheidsinstantie Nébih legt de lokale supermarktketen Spar €0,22 mln aan boetes op voor het ondertekenen van kortingsovereenkomsten met terugwerkende kracht met leveranciers zonder enige link naar de omzet te specificeren. Dit staat in een rapport van staatsnieuwsdienst MTI. In een steekproef omtrent Spar's naleving van voorwaarden in leverancierscontracten, vond Nebih dat Spar dergelijke overeenkomsten met vijf van de tien leveranciers had gemaakt, waardoor bedrijfspartners een schade van € 0,2 mln leden. Nebih merkte op dat kortingsovereenkomsten met terugwerkende kracht moeten worden gekoppeld aan de omzet. Spar is niet in beroep gegaan tegen de beslissing van Nébih.
Bron: bbj.hu 

Frankrijk: Auchan start decentalisatieproces
Het Franse handelsblad LSA meldt dat de Auchan Group zijn managementteam heeft gewijzigd om zo een nieuw type bestuur van de groep in te voeren met de benoeming van een directeur en onderdirecteur voor elk land. LSA zegt dat de benoemingen "...een kwestie van het versnellen van de beweging naar decentralisatie zijn door een grotere verantwoordelijkheid en autonomie toe te staan aan alle Auchan-medewerkers, terwijl zij trots blijven om tot een geheel te behoren dat hetzelfde doel dient: een voedingscultuur. Het in gang gezette decentralisatieproces zal worden versterkt en geconsolideerd door de geleidelijke omvorming van de organisatie van Auchan tot een federatie van bedrijven in autonome landen."
Bron: retailanalysis.igd.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven