Nagesh Shetty, Deccan Produce

De Indiase druivenexport ongeveer 20-30% gedaald

India is uit lockdown en de situatie in het land is bijna weer normaal, maar nu de druivenexport naar het hoogseizoen verschuift, is de handel niet wat het zou moeten zijn. Nagesh Shetty van het Indiase exportbedrijf Deccan Produce: "De markten zijn zeer ingetogen, met een daling van ongeveer 20-30%. Dit is vooral te wijten aan de voortdurende lockdowns in Europa die het sentiment beïnvloeden." 

De Indiase druivenexport is eind november van start gegaan met als belangrijkste bestemming Rusland. Daarnaast zijn er op dit moment kleine hoeveelheden naar de Europese markt geëxporteerd. "We zijn er niet zeker van hoe het seizoen zal verlopen, vaste contacten met supermarkten zijn prima, maar het verlies van de foodservice en de horeca baart ons zorgen. Dit is bovenop een slecht seizoen vorig jaar, toen de exporteurs de uitvoer voor tweederde moesten stopzetten en het fruit dat al onderweg was tegen lage prijzen op de markt terechtkwam."

Nagesh voorziet voor dit seizoen geen hoge fruitprijzen en de exporteurs maken zich zorgen over de uitvoer. Hoeveel er geëxporteerd zal worden is nog steeds niet duidelijk, maar men denkt dat er nog veel op de binnenlandse markt en op die van de buurlanden zal blijven liggen. 

"Het teeltseizoen is goed verlopen, ondanks een paar regenachtige dagen vorige week, wat misschien wat meer schade heeft veroorzaakt aan de gekleurde rassen dan aan de witte rassen, maar de situatie wordt nog steeds geëvalueerd."

Logistiek
Exporteurs worden dit seizoen ook geconfronteerd met hogere transportkosten met stijgingen die tussen 40-100% liggen. "Dit zal een uitdaging zijn voor exporteurs, vooral met een lage vraag."

"We hopen ook dat er nog steeds containers beschikbaar zijn wanneer we de belangrijkste orders klaar hebben voor verlading, maar dit is tot nu toe geen probleem geweest, hoewel de kosten erg hoog zijn."

Voor meer informatie:
Nagesh Shetty
Deccan Edibles Pvt. Ltd.
+91-22-28346281 / 28258395
sales@deccanproduce.com  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven