Jan van Bergeijk, Plusberries:

"Onduidelijkheden op de markt in een keer opgelost nu zachtfruitproducties stilstaan"

Tholen - Hoewel de sneeuw de kuststrook van Huelva niet bereikt, zorgt de kou momenteel wel dat de zachtfruitproducties een flinke knauw hebben gekregen. "Er waren veel onduidelijkheden op de markt, maar die zijn nu allemaal opgelost, want er is geen product beschikbaar", constateert Jan van Bergeijk, die commercieel verantwoordelijk is voor de frambozen binnen de Plusberries-groep.


Jan van Bergeijk 

"De frambozen, maar ook de aardbeienproductie ligt praktisch stil. Het product rijpt niet door de kou en zoals het er nu uitziet, zal het ook de komende dagen erg koud blijven, waardoor de producties flink zullen vertragen. Doordat het fruit niet rijpt, kan het weleens voor zachte vruchten zorgen, al verschilt dat ook behoorlijk per ras", aldus Jan.

"De vraag is momenteel torenhoog. Met name de vraag naar frambozen is torenhoog. Voor aardbeien geldt dat in wat mindere mate door het beschikbare aanbod in Marokko en Egypte, maar van overschotten zijn zeker geen sprake", vertelt de Nederlander die ruim 30 jaar geleden de commerciële frambozenteelt in Huelva introduceerde.

"We hadden juist een hele stabiele start van het seizoen. Frambozen en aardbeien waren er over het algemeen hier iets minder aangeplant en blauwe bessen iets meer. De afzet met Kerst verliep goed en we hadden nauwelijks pieken in productie en dalingen in de vraag. Maar nu verwacht ik dat de situatie sowieso wel tot eind januari, begin februari zal aanhouden.

Voor meer informatie:
Frutas Remolino
Jan van Bergeijk
T +34 609 01 66 54
Raspberry@plusberries.com 
www.plusberries.com 

 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven