Polina Valkanova, Special Fruit

“Koude weer in Huelva heeft wat vertraging in de aardbeienproductie veroorzaakt”

Tholen – “Het Spaanse aardbeienseizoen is vroeger begonnen dan gebruikelijk. De eerste kleine volumes kwamen eind november/begin december al aan doordat er meer is aangeplant in potten”, vertelt Polina Valkanova van Special Fruit. “Na de vroege start van het seizoen heeft het koude weer van de voorbije weken vertraging in de productie veroorzaakt, wat momenteel voelbaar is in de markt. Naast de impact van de kou op de aardbeienproductie in Huelva, zorgt de sneeuw in het noorden van Spanje ook voor logistieke problemen die wat vertragingen in de aankomsten veroorzaken. Eind deze week verwacht men in Huelva meer zonnige dagen en een stijging van de temperatuur. Dit zou de productie de nodige boost moeten geven.”

De vraag naar aardbeien is volgens Polina sterk in deze periode van het jaar. “De kwaliteit van de Spaanse aardbeien is een stuk betrouwbaarder in vergelijking met die van de andere Zuiderse origines. Tevens zorgen de kortere logistieke lijnen ervoor dat het fruit een stuk verser bij de consument terecht komt. Hoewel de aardbeienconsumptie in de winterperiode minder is dan in het lokale seizoen, neemt deze wel toe dankzij de betere kwaliteit van sommige rassen en voornamelijk die van Calinda. De piekmomenten in de winterperiode zijn tijdens Valentijn, wanneer de aardbeien verpakt worden in aantrekkelijke hartjes-verpakkingen en tijdens de Paasdagen.”

Calinda
“We merken dat de vraag naar Calinda veel stabieler is door het vertrouwen in deze aardbei. De constante kwaliteit, de smaak en het uiterlijk zorgen voor een mooie vraag. We zien dat Calinda veel smaakvoller en sappiger is dan de meeste Zuiderse rassen. Daarbovenop komen nog de lange shelflife en de resistentie tegen weerfluctuaties, dit weerspiegelt zich in de constante kwaliteit van de aardbei”, constateert Valkanova. Het Spaanse aardbeienseizoen loopt tot eind april/begin mei. “De meeste rassen beginnen achteruit te gaan als het echt warm begint te worden in Huelva. Echter het Calinda-seizoen houdt aan tot juni, dus kunnen we nog maanden genieten van deze lekkere aardbei.”

Voor meer informatie:
Polina Valkanova
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer - Belgium
Tel: +32-(0)3 3301792
info@specialfruit.be       
www.specialfruit.be      


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven