Just Eat Takeaway profiteerde ook in vierde kwartaal van lockdown

Just Eat Takeaway bezorgde in het laatste kwartaal van afgelopen jaar bijna 180 miljoen maaltijden. Dat was maar liefst 57 procent meer ten opzichte van vorig jaar. Dat valt te lezen in het verslag van het bedrijf dat op 13 januari werd gepubliceerd. 

De totale omzet in het vierde kwartaal steeg van 2,4 miljard euro naar 4 miljard euro ten opzichte van vorig jaar in hetzelfde kwartaal en nam daarmee toe met 64%. Groot-Brittannië blijft de grootste markt voor het van oorsprong Nederlandse bedrijf met 56 miljoen bestelling in 2020, een stijging van 58%. Op de tweede plaats volgt Duitsland waar het aantal bestelling met 56% steeg tot 34,7 miljoen. Nederlands was goed voor 14 miljoen bestelling en steeg daarmee met 39%.

Vooral het coronavirus wordt gezien als een belangrijke oorzaak van het gestegen aantal bestelling. Daarnaast hebben meer restaurants zich bij de service aangesloten. Over het gehele jaar werden 588,1 miljoen orders geplaatst. Dat waren er 39 procent meer dan in 2019. De totale opbrengsten kwamen uit op 12,9 miljard euro. Het bedrijf meldt in een toelichting de komende tijd te blijven focussen op het winnen van marktaandeel. Dat is belangrijker dan winst, vindt het management. 

Bron: Just Eat Takeaway


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven