Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Just Eat Takeaway profiteerde ook in vierde kwartaal van lockdown

Just Eat Takeaway bezorgde in het laatste kwartaal van afgelopen jaar bijna 180 miljoen maaltijden. Dat was maar liefst 57 procent meer ten opzichte van vorig jaar. Dat valt te lezen in het verslag van het bedrijf dat op 13 januari werd gepubliceerd. 

De totale omzet in het vierde kwartaal steeg van 2,4 miljard euro naar 4 miljard euro ten opzichte van vorig jaar in hetzelfde kwartaal en nam daarmee toe met 64%. Groot-Brittanniƫ blijft de grootste markt voor het van oorsprong Nederlandse bedrijf met 56 miljoen bestelling in 2020, een stijging van 58%. Op de tweede plaats volgt Duitsland waar het aantal bestelling met 56% steeg tot 34,7 miljoen. Nederlands was goed voor 14 miljoen bestelling en steeg daarmee met 39%.

Vooral het coronavirus wordt gezien als een belangrijke oorzaak van het gestegen aantal bestelling. Daarnaast hebben meer restaurants zich bij de service aangesloten. Over het gehele jaar werden 588,1 miljoen orders geplaatst. Dat waren er 39 procent meer dan in 2019. De totale opbrengsten kwamen uit op 12,9 miljard euro. Het bedrijf meldt in een toelichting de komende tijd te blijven focussen op het winnen van marktaandeel. Dat is belangrijker dan winst, vindt het management. 

Bron: Just Eat Takeaway

Publicatiedatum: