Aad van der Kleij, Staay-Hispa:

"Opleving in vraag en prijzen bij eindsprint Braziliaans meloenenseizoen"

Tholen - Nog een aantal weken en dan passeert het Braziliaanse meloenen seizoen de eindstreep. Costa Rica zal de aanvoer dan weer overnemen. Commercieel manager Aad van der Kleij van Staay-Hispa maakt de balans op:  "Al met al is het, gezien de situatie, een redelijk seizoen geweest waarin de voorgeprogrammeerde volumes goed hun weg naar de retail hebben gevonden. In de eindsprint van het Braziliaanse seizoen zien we nu een opleving in zowel de vraag als in de prijzen."

Eigen teelt Costa Rica meloenen in de startblokken
"Onze Costa Ricaanse vestiging SFG Dulce staat in de startblokken voor het aanstaande seizoen. De vooruitzichten zijn goed en de velden liggen er optimaal bij. De twee orkanen die recentelijk over Centraal Amerika raasden, hebben gelukkig geen noemenswaardige schade berokkend aan de velden in de vier productie gebieden waar SFG Dulce haar teeltbedrijven heeft", vertelt Aad.

"Met onze eigen vestiging in Costa Rica kan Staay Food Group zich duidelijk onderscheiden. Naast het telen in eigen beheer worden tevens alle logistieke handelingen intern geregeld en beschikken wij over alle in de keten benodigde expertise. Alle meloenen worden bovendien verpakt en verscheept onder het huismerk DULCE. Zo wordt volledige traceability vanzelfsprekend gegarandeerd. bovendien zijn al onze meloenen voorzien van het Rainforest Alliance keurmerk."

"Door de wereldwijde ontwikkelingen zijn de prognoses qua export volumes vanuit Costa Rica dit jaar lager dan voorgaande jaren. Naast de gebruikelijke variëteiten Water, Geel en Galia/Cantaloupe zullen er dit jaar ook Piel de Sapo meloenen beschikbaar zijn", besluit Aad.

Voor meer informatie:
Aad van der Kleij
Staay-Hispa
aad.van.der.kleij@staay-hispa.nl 
www.staayfoodgroup.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven