SanLucar Fruit neemt citrushandel Llusar met investeringsfonds MCH over

Het Spaanse investeringsfonds MCH neemt samen met het premium fruit- en groentemerk SanLucar het in Castellón gevestigde citrusbedrijf Llusar over. Llusar, dat inmiddels al meer dan tachtig jaren op de teller heeft, legt zich toe op de teelt en afzet van sinaasappelen en mandarijnen over de hele wereld.

De betrokken partijen lichten in een persbericht toe dat de operatie de groei en de geografische diversificatie beoogt van zowel het biologische als conventionele segment van de groep. De gebroeders Llusar behouden een belang in het bedrijf en blijven ook aan het roer staan van de onderneming.

De belangrijkste troef van Llusar is zijn sterke exportactiviteit. Van de €63 mln omzet die het bedrijf vorig jaar boekte, is 83% afkomstig van de afzet in het buitenland, vooral in Europa. Binnen Europa is Frankrijk de belangrijkste bestemming. De internationale rol van Llusar werd eerder al versterkt door de alliantie met SanLucar Fruit, waarmee het zich richtte op de Duitse en Oostenrijkse markt. Nu zet Llusar weer een stap vooruit met de intrede van het premium fruit- en groentemerk in zijn aandeelhouderschap.

MCH en SanLucar werden bij de operatie bijgestaan door Norgestión (op het gebied van M&A), Garrigues (verantwoordelijk voor de juridische, fiscale en HR-kant van de overname), Roland Berger (verantwoordelijk voor het due diligence-onderzoek i.v.m. de commerciële aspecten) en Deloitte (verantwoordelijk voor het due diligence-onderzoek i.v.m. het financiële aspect en ESG-kwesties). Aan de verkoopkant werd Llusar bijgestaan door Speed ​​Out (op het gebied van M&A) en Anaford (juridische kwesties).

foto: PlusVerheul 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven