Vietnamese automiljonair neemt HAGL Agrico over

De Vietnamese miljardair Tran Ba Duong, die in 1997 Thaco oprichtte, een bedrijf dat is uitgegroeid tot de grootste binnenlandse autoproducent, heeft de functie van voorzitter van het landbouwbedrijf HAGL Agrico overgenomen. Eind vorige week gaven de aandeelhouders van het bedrijf toestemming om Duong te vervangen.

HAGL Agrico heeft financiële problemen met schulden van meer dan VND16 biljoen (569 miljoen euro). Het moest vier dochterondernemingen verkopen aan Truong Hai Agriculture Company (Thagrico), een dochteronderneming van Thaco. en Thagrico moet investeren in HAGL Agrico, wat genoeg zal zijn om de schulden te dekken. Thagrico zal na afronding van de deal 63% van de aandelen in HAGL Agrico bezitten.

Duong heeft de intentie om HAGL Agrico in de richting van hi-tech tuinbouw te ontwikkelen. Het teeltbedrijf heeft 11.300 hectare fruitboomgaarden in Laos en 1.900 hectare in het noorden van Cambodja. Duong is onder meer van plan om dragonfruit, durian en avocado, die niet rendabel zijn, in 2021-23 te vervangen door bananen, mango's en ananas.

Bron: E.vnexpress.net
Foto bron: en.wikipedia.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven