CarSol Fruit:

"Azië is de markt met het grootste groeipotentieel voor Chileense blauwe bessen"

Álvaro Prieto, algemeen directeur van CarSol Fruit, verwacht een positief blauwe bessenseizoen in Chili. Hij vertelt dat er tot nu toe betere opbrengsten zijn behaald dan vorig seizoen. Er is ook optimisme over de Aziatische markt en betere prijzen in de VS deze maand.

De oogst van blauwe bessen in Ñuble in noordelijk Chili begon in december en loopt tot maart. Er zijn 4.023 hectare in deze regio waar blauwe bessen worden geteeld, dat is 21,9% van het nationale areaal. CarSol is de derde grootste exporteur van blauwe bessen in Chili in het seizoen 2019-2020. Prieto: "De opbrengsten zijn beter dan vorig seizoen en ook de maten zien er goed uit. Dit is mede een gevolg van verbeterde teeltmethoden op het gebied van bemesting, snoeien, onkruidbestrijding, etc."

"In Azië zien we dat de markt constant groeit. Het aanbod van blauwe bessen is groot, denk aan wat Peru op de Aziatische markt brengt en we zien ook steeds meer kansen voor Chileense blauwe bessen op deze markt. We moeten ons richten op het voldoen aan de behoeften en kenmerken van elk van de landen waar we instappen. Azië is de markt met het grootste groeipotentieel voor Chili."

"Europa is een meer volwassen markt, waar alle product naar de supermarkten gaat. Kwaliteit staat hier centraal. Het is een markt die goede kwaliteit beloont, maar slechte aankomsten ook streng bestraft," besluit Prieto.

Verder benadrukt hij de impact van Covid-19 op de beschikbaarheid van de oogstmedewerkers. "Het aanbod werkers in de oogst en verpakking sis aanzienlijk minder. Veel vaders en moeders kunnen hun kinderen nergens achterlaten onder deze omstandigheden. Ook is er angst om te gaan werken vanwege het risico om het virus op te gaan lopen. Daarnaast vormt de staatssteun geen stimulans om te gaan werken."

 

Bron: Blueberriesconsulting.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven