Ocado waarschuwt over beschikbaarheid van producten

Click & Collect nu beschikbaar in het hele VK bij 447 Morrisons winkels
Morrisons breidt zijn Click & Collect-service uit tot 447 winkels in het Verenigd Koninkrijk om de natie te helpen voeden tijdens de derde nationale lockdown. Begin maart 2020 waren er slechts 14 Morrisons winkels die de Click & Collect-dienst aanboden, wat in de tweede lockdown in november uitgebreid werd tot 280 winkels. Nu heeft Morrisons de dienst nog verder uitgebreid om klanten te helpen tijdens de lockdown van januari, met 447 winkels die de Click & Collect-orders in het hele land aanbieden.
Bron: morrisons-corporate.com 

VK: GCA presenteert jaarlijkse enquête 
Mark White, de Britse supermarktcoördinator, heeft het jaarlijkse onderzoek van de toezichthouder gepresenteerd en nodigt leveranciers uit om hun ervaringen te delen over de manier waarop de sector in zeer moeilijke tijden opereert. Het onderzoek is een belangrijke gelegenheid voor leveranciers om de GCA te laten weten tegen welke Code-problemen ze eventueel opliepen en of de door de GCA ingestelde retailers hen eerlijk en rechtmatig behandelen.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Italië: Todis ziet 13% omzetgroei in 2020
De Italiaanse supermarktketen Todis verwacht voor het hele jaar 2020 een omzetgroei van 13% tot € 870 mln, met een like-for-like-omzetstijging van 7%. In de afgelopen 5 jaar is het aantal winkels van de groep met 30% gegroeid. De retailer heeft in 2020 22 nieuwe winkels geopend, wat het totaal op 251 brengt. 80% daarvan zijn buurtwinkels die in 11 regio's in Midden- en Zuid-Italië actief zijn. Alle winkels zijn in franchise en worden geëxploiteerd door 205 filialen.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Ocado waarschuwt over beschikbaarheid van producten in Covid-tijd
De Britse online-supermarkt Ocado is de eerste grote voedingsretailer die waarschuwt dat de beschikbaarheid van sommige producten wordt beïnvloed door de afwezigheid van personeel in de aanbodketen in verband met de Covid-19-pandemie. Een woordvoerster van Ocado: "De afwezigheid van personeel in de aanbodketen kan voor een klein aantal klanten tot een toename van productvervangingen leiden, aangezien sommige leveranciers hun aanbod zeker stellen om de handel op peil te houden."
Bron: reuters.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven