Deense online supermarkt nemlig.com bouwt nieuw dc

De Deense online supermarkt nemlig.com doet zijn grootste investering ooit en gaat een groot distributiecentrum bouwen in Aarhus. De komst van het distributiecentrum, dat zo’n 30.000 vierkante meter groot zal worden, zorgt voor meer dan 1000 nieuwe banen.

Het leveringsgebied van nemlig.com dekt inmiddels 84% van de Deense huishoudens en alles wordt via hun ene distributiecentrum in de regio Kopenhagen verpakt en verstuurd. Door de investering in het nieuwe distributiecentrum kan ook West-Denemarken beter bediend worden. Zo kan de supermarkt een betere service bieden aan de vele bewoners van Funen en Jutland, die hun koopgedrag in de loop der jaren veranderd hebben en steeds vaker online boodschappen doen.

Stefan Plenge, administratief directeur en oprichter van nemlig.com: “Het is fantastisch dat we dit grote nieuws nu kunnen delen. Onze vele loyale klanten in West-Denemarken kunnen nu uitkijken naar een nog betere service in de vorm van een snellere levering. Ook krijgen ze veel meer leveringstijden om uit te kiezen, op alle tijden van de dag.”

Creëert meer dan 1000 nieuwe banen in Aarhus
De totale kosten van de bouw en inrichting van het moderne distributiecentrum in Aarhus zijn niet openbaar, maar er is sprake van een groot driecijferig miljoenenbedrag (Deense kroon). Het distributiecentrum wordt onder andere ingericht met koel- en vriesruimten, zodat alle typen boodschappen direct verpakt en geleverd kunnen worden vanuit het nieuwe centrum. Zo is de tijd tussen bestellen en leveren korter.

Ook is er rekening gehouden met duurzaamheid: het centrum draait voor 100% op zonne-energie. Dat draagt bij aan de visie en het doel van de online supermarkt: namelijk om de meest duurzame supermarkt van Denemarken te worden.

Stefan Plenge: “Met deze investering verwachten we meer dan 1000 nieuwe banen te creëren in Oost-Jutland: zowel in het magazijn en bij het verpakken, als binnen de IT en HR. We starten daarom al met de werving van managers en specialisten, zo zijn we helemaal klaar voor de opening van het distributiecentrum in 2022.”

Bron: nemlig.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven