Corne van de Klundert, Origin Fruit Direct:

"Bootvertragingen en regenval zorgen voor nieuwe uitdagingen Zuid-Afrikaans druivenseizoen"

Tholen - Nadat de eerste oogst van de Namibische en Zuid-Afrikaanse druiven heel langzaam op gang kwam, hebben Europese importeurs nu weer met nieuwe uitdagingen te kampen. "De volumes zijn weer op gang gekomen, maar nu zijn er meerdere boten vertraagd, onder meer als gevolg van Corona-besmettingen. Dat zorgt momenteel voor een krappe beschikbaarheid op de druivenmarkt", vertelt Corne van de Klundert van Origin Fruit Direct uit Rotterdam.

"De volumes zijn dus allemaal verpakt en verscheept, maar niemand weet precies wanneer de druiven binnenkomen. Dat zorgt voor de nodige stress op de markt. Daar komt nog eens bij dat het de afgelopen tien dagen in de Orange River flink heeft geregend. Hoe groot die schade is, zal de komende tijd duidelijk gaan worden, maar schade zal er zeker zijn", vertelt Corne. "Verder hebben we dit overzeese seizoen geen grote kwaliteitsproblemen gehad. En het is goed om te zien dat de nieuwe variëteiten die hun intrede doen goede resultaten halen, zowel op het gebied van kwaliteit als smaakbeleving." 

Ook voor het Indiase seizoen wordt een langzame start verwacht. "De moessonregens zijn lang doorgegaan, waardoor de telers het seizoen later konden aanvangen. Daar komt nog eens bij dat de eerste oogst die gepland stond in Nashik vorige en deze week is verregend. Dat heeft geen grote consequenties voor het vervolg van het seizoen, maar van de eerste oogst zal weinig terecht komen. Als je daarbij in beschouwing neemt dat de Indiase exporteurs gereserveerd zijn om grote aantallen naar Europa te sturen, dan zullen de echte volumes niet voor week 8-9 arriveren", besluit Corne.

Voor meer informatie:
Origin Fruit Direct
Corné van de Klundert
+31-643 241 489
corne@originfruitdirect.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven