Bolivia komt met plan om bananen te exporteren naar Europa

Via het Nationale Bananenplan, een project dat wordt geschraagd door telers uit de regio Cochabamba en het van het ministerie van Plattelandsontwikkeling afhankelijk Nationaal Fonds voor Ontwikkeling, wil Bolivia zijn teeltcapaciteit vergroten om bananen naar de Europese markt te kunnen exporteren.

“Ecuador voert bananen uit naar Europa omdat het beschikt over een innovatiecentrum, in vitro-planten en de allernieuwste teelttechnologie. Aangezien wij niet zo’n centrum hebben, hebben we aan een programma gewerkt om te kunnen concurreren met ons product”, legt Agustín Conde, voorzitter van de Organisatie voor Bananenteelt van Cochabamba, uit aan de krant Periódico Bolivia.

Vorig seizoen exporteerde Bolivia 6 miljoen dozen fruit, maar met het Nationale Bananenplan moeten er volgens Conde 10 miljoen dozen geëxporteerd kunnen worden, wat een extra inkomen voor het land zou betekenen.

"Het ontwerp van het project is in kannen en kruiken. Volgende week houden we bijeenkomsten met het ministerie van Plattelandsontwikkeling en het ministerie van Industrie en Economie om de zaak te bespreken", meldt hij.

Bron: periodicobolivia.com.bo


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven