Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kans op sterke exportgroei Peruaanse frambozen

Volgens de Peruaanse Maatschappij voor Buitenlandse Handel (Comex Perú) zal van alle fruit de framboos de volgende jaren de sterkste exportgroei doormaken.

Hoewel Peruaanse frambozen slechts in kleine hoeveelheden naar verschillende landen worden geëxporteerd voor bedragen van maximaal €5.000, zou er volgens Comex Perú verandering in deze situatie kunnen komen als de Verenigde Staten, de belangrijkste exportmarkt voor Peruaanse landbouwproducten, ook frambozen uit Peru beginnen te importeren. In 2019 importeerde de VS frambozen voor €1,12 mln, een stijging van bijna 20% ten opzichte van 2018.

“Bovendien zou de opening van de Amerikaanse markt ertoe leiden dat de belangstelling van de Peruaanse agro-industrie om te investeren in de frambozenteelt gevoelig toeneemt”, zegt Rafael Zacnich, hoofd Economische Studies bij Comex Perú.

Als Peru toegang krijgt tot de markt van de Verenigde Staten, dan zal het er moeten concurreren met Mexico, dat goed is voor maar liefst 99% van de Amerikaanse frambozenimport.

Andere producten met groeipotentieel
Naast frambozen zijn volgens Comex Perú ook granadilla, physalis, pitahaya en kurkuma exportartikelen met een grote potentiële vraag in het buitenland. Ook deze producten kunnen de komende jaren een prominente plaats veroveren in de Peruaanse AGF-export. “Sinds het begin van de pandemie zijn de belangrijkste wereldmarkten immers op zoek zijn naar gezonde verse producten met veel antioxidanten", vertelt Rafael Zacnich.

Momenteel worden deze producten bij wijze van proef naar verschillende markten verzonden. Alleen de granadilla wordt al geëxporteerd naar bestemmingen als Canada, Spanje, Nederland, Frankrijk en Italië. In 2019 bedroeg de export van dit fruit €285.000.

Bron: andina.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven