Spaanse politie onderzoekt zwendel met niet gecertificeerde bio-druiven

De Guardia Civil van Alicante doet onderzoek naar twee mannen en een vrouw van Spaanse nationaliteit voor een fraude met 15 ton conventionele druiven die als biologisch zijn verkocht.

De Spaanse politie begon het onderzoek medio december, nadat het Comité voor biologische landbouw van de regio Valencia en de Regelgevende Raad van de Beschermde Oorsprongsbenaming Vinalopó melding maakten van een mogelijke voedselfraude in verband met de verkoop van druiven. Volgens de verklaringen van deze twee organisaties werd de fraude gepleegd door een bedrijf in de stad Agost, Alicante, dat conventionele druiven verkocht als biologische druiven. Daarbij werd gebruikgemaakt van een reeks vervalste zegels en logo's.

In de loop van het onderzoek kwam de Guardia Civil erachter dat het frauduleuze bedrijf recentelijk 20 ton zogenaamd biologische druiven naar verschillende bedrijven in Madrid, Navarra, Barcelona en Perpignan (Frankrijk) had gestuurd, waarvan slechts 5 ton waren geoogst van bio-druivengaarden. De fraudeur heeft met de verkoop van het product illegaal tussen de 14.000 en 24.000 euro aan inkomsten verkregen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven