De sneeuwstorm in Spanje laat het citrus vooralsnog ongemoeid

De storm Filomena heeft in verschillende delen van Spanje voor beelden gezorgd die eerder typisch zijn voor Scandinavische landen, met overvloedige sneeuwval, regens en temperaturen onder nul. Het is vooral de groenteteelt die onder het gure winterweer lijdt, want de clementines en mandarijnen in de belangrijkste teeltgebieden lijken er niet veel last van te hebben. Toch is het nog oppassen, want er wordt vorst voorspeld voor de rest van de week.

"Het fruit is voorlopig niet beschadigd. Na enkele dagen van regen is er trouwens geen verzadiging meer op de markten en is de vraag gestegen door de lage temperaturen", zegt José Ramón Mechó, manager van Agribur, een in Castellón gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in de afzet van clementines en mandarijnen met blad.

Deze week vindt de omschakeling plaats van de eerste naar de tweede fase van het citrusseizoen. "Hoewel er nog steeds Clemenules beschikbaar zijn, de meest geteelde variëteit in Spanje, gaat het nu toch vlug bergaf. Er zijn nu ook al Clemenvilla’s op de markt en zelfs al wat Nadorcotts en Tango’s, maar van die laatste twee zal de aanvoer pas vanaf volgende week beter beginnen te lopen”, zegt de exporteur, die ook nog vermeldt dat de maatvoering van de middellate en late rassen beter lijkt te zijn dan die van Clemenules.

De eerste fase van het huidige Spaanse citrusseizoen voldeed niet aan de verwachtingen die de sector had na de mooie resultaten van eind vorig seizoen door het effect van het coronavirus. "Deze maand zal beslissend zijn voor het verdere verloop van het seizoen. Maar we zijn optimistisch", besluit hij.

Voor meer informatie:
José R. Mechó
Agribur S.L.
Ctra. Burriana- Segorbe, km. 23.5
La Vall d'Uixó (Castellón) - Spanje
Tel: +34 964670215
Mob: +34 669819149
comercial@agribur.es
www.agribur.es


Publicatiedatum:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven