Consistente prijzen voor Siciliaanse groenten

De laatste dagen van 2020 en de eerste dagen van 2021 was er sprake van een stabiele prijs voor Siciliaanse groenten. Eerder schommelden de prijzen, maar de sector lijkt zich te hebben herpakt. Vooral courgettes en ronde aubergines doen het momenteel goed.

Giovanni Astuto

Giovanni Astuto, directeur van telersorganisatie Platinum di Ragusa, vertelt over de dynamiek die de markt momenteel in zijn greep houdt. 

“De oorsprong van de prijsschommelingen is de komst van het koude weer, ook op Sicilië. Ook in Spanje is sprake van ongunstige weer en dat heeft de prijzen aldaar verhoogd en vervolgens ook in Italië. De courgettes hadden een prijs van €0,20 per kilo, maar die schoot omhoog naar meer dan €1,00 per kilo. De ronde courgettes gingen van €0,60 naar €1,30 per kilo. Ook de komkommerprijs schoot omhoog van €0,20 naar €0,80 per kilo. De tomatenprijs is daarentegen stabieler en kent slechts kleine schommelingen.”

“We ondervinden gelukkig geen problemen met de teelt en dat is voor ons een bewijs dat de teelt in kassen jaar na jaar verbetert. We maken gebruik van externe, gekwalificeerde vakmensen die ons voorzien van technisch advies en dat pakt positief uit.”

“De tomatenteelt loopt goed en we zitten midden in de productieperiode. We hebben verschillende rassen, waaronder enkele midiplum, datterino en cherrytomaten. We richten ons hiermee voornamelijk op het topsegment van de markt. De tomaten zijn goed van smaak en hebben een hoge brixgraad.”

“De ronde aubergines doen het uitstekend, evenals de paprika’s, voornamelijk de Sweet Palermo. Dit ras geeft ons veel voldoening en wordt door onze partners bijzonder gewaardeerd.”

“Onze groenten worden geteeld in een zero residu systeem, met processen die beheersbaar en uitvoerbaar zijn in een substraat. Een recente noviteit is dat onze gewassen worden getest op de aanwezigheid van nikkel, want dit is de enige manier om nikkelvrije groenten te garanderen”, besluit Astuto.

Voor meer informatie:
Giovanni Astuto
O.P. Platinum Soc. Coop. Agr.  
C.da Piombo, s.n.
97100 Ragusa - Sicilë– Italië
+39 330 814094
coopagrplatinum@alice.it
www.opplatinum.it 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven