Nieuwe aardbeienrassen uit Basilicata

Het aardbeienseizoen staat op het punt van te beginnen bij het Italiaanse Compagnia delle Primizie, dat is gevestigd in de regio Basilicata. Het afgelopen jaar is er geïnvesteerd in 60 hectare nieuwe aanplant en de verwachting is dat dit 3.000 ton aardbeien zal opbrengen. Deze hoeveelheden zijn bestemd voor binnenlandse en buitenlandse markten.

“Momenteel telen we vier verschillende rassen. NSG 120 (Rosetta), NSG 207 (Gioelita), Melissa en NSG 203 (Marimbella). Dit zijn rustieke en productieve rassen met een uitstekende geur en smaak en uiterst geschikt voor de klimatologische omstandigheden in onze regio”, zegt agronoom Giuseppe Santarcangelo.

Aardbeien van het ras Melissa

“De eerste batches van Marimbella en Melissa werden rond de kerstperiode voorbereid. Nu is Rosetta ook volledig in productie en zal binnenkort op de markt worden gebracht”, zegt salesmanager Pasquale Casalnuovo.

“De gebruikte rassen maken het mogelijk om van december tot juni op de markt aanwezig te zijn met smaakvolle aardbeien. Rassendifferentiatie is dan ook van fundamenteel belang om ons aanbod aan te kunnen passen aan de marktvraag.”

De bakjes met 250 gram aardbeien zijn nieuw.

“Voor dit seizoen zijn er ongeveer 20 hectare beschikbaar voor het ras NSG 120, dat op de markt wordt gebracht onder de naam Rosetta. Dit is een merk dat wordt beheerd door Club Varietale di Nova Siri Genetics. De aardbeien van Compagnie delle Primizie zijn voorzien van een nieuwe verpakking: een bakje van 250 gram. We hebben deze keuze gemaakt door de roep om het gebruik van plastic te verminderen.” 

De nieuwe verpakking is ontworpen door studio Accaleidesign en kan worden gezien als geschenkdoos. Het gaat om een gelimiteerde oplage ter gelegenheid van Valentijnsdag, Pasen en Moederdag. “Het is een manier om liefde te tonen. De zoete smaak en de rode kleur van de aardbeien weerspiegelen dit”, besluit Casalnuovo.

Voor meer informatie:
Giuseppe Santarcangelo
Compagnia delle Primizie
Viale Salerno, 13/15
75025 Policoro, MT - Italië
(+39) 0835.902017
info@compagniadelleprimizie.com
www.compagniadelleprimizie.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven